"Europol upozorio Srbiju da je atentat spreman za prvu polovinu ovog mjeseca"

Vulin: Vučić je politički cilj Zvicera, Đukanović se sam prepoznao kao Zvicerov šef

"Aleksandar Vučić nije čovjek koji se bavi kriminalom da bi učestvovao u mafijaškim obračunima, već se isključivo bavi politikom", kazao je Vulin

10311 pregleda 40 reakcija 30 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO
Vulin, Foto: BETAPHOTO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksadnar Vulin izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić politički cilj vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera, a da je Europol upozorio Srbiju da je atentat spreman za prvu polovinu ovog mjeseca.

"Aleksandar Vučić nije čovjek koji se bavi kriminalom da bi učestvovao u mafijaškim obračunima, već se isključivo bavi politikom", kazao je Vulin tokom gostovanja na TV Pink.

Komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je odbacio da ima veze sa navodima o atentatu na Vučića, Vulin je rekao da Đukanović nikada nije pomenut u tom kontekstu, ali da se on sam "prepoznao kao šef Radoja Zvicera".

"U Crnoj Gori koja ima birača nešto manje nego Novi Beograd niko nije primijetio da su formirana dva najmoćnija evropska klana - kavački i škaljarski. Nije to primijetila bezbjednosna agencija, policija niti politika. Ne bi Zvicer postojao da nije bilo političkog šefa", dodao je Vulin.

Vulin je naveo da će Radoje Zvicer "morati da bježi i da se skriva", a da mu je zbog toga kriv Aleksandar Vučić.

"Zar mislite da politički šef ne vidi Aleksandra Vučića kao najveću prepreku na Balkanu. Vučić je uništio najmoćniji i najsuroviji klan u Evropi. Europol je rekao da su ostali zgroženi kad su vidjeli šta su Veljko Belivuk i Marko Miljković radili", naglasio je on.

Đukanović je u intervjuu agenciji MINA koji je objavljen 1. februara upitan kako komentariše da je, nakon objavljivanja informacije da je spriječen atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, on doveden u vezu sa tim događajem, rekao da su to najobičnije gluposti i politikantske konstrukcije.

"Smatram da tu temu na političkoj i medijskoj sceni i Srbije i Crne Gore danas spinuje jedan broj ljudi bolesnog uma. Zato njihove izmišljotine o mojoj navodnoj ulozi u stvarnoj ili izmišljenoj pripremi atentata na predsjednika Srbije odbacujem sa podsmijehom i najdubljim prezirom", poručio je Đukanović.