Kalač: Pogrešnu predstavu je imao svako ko je očekivao da će Crna Gora postati dio "srpskog sveta"

Na pitanje novinara, da li bi Demokratska partija socijalista (DPS) bila potencijalni partner SPP u Crnoj Gori, Kalač nije isključio ni tu mogućnost, iako sada to izgleda malo vjerovatno

9256 pregleda 85 reakcija 18 komentar(a)
Kalač, Foto: PR Centar
Kalač, Foto: PR Centar

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i, Hazbija Kalač, izjavio je za agenciju SANA da je imao pogrešnu predstavu svako onaj ko je očekivao da će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta i postati dio "srpskog sveta", saopšteno je iz PR Centra.

Povodom aktuelnih političkih dešavanja u zemlji, Kalač smatra da se u Crnoj Gori trenutno osvaja demokratija.

"Ja sam bio prvi koji je kritikovao ovu Vladu. Ona je prosto zanemarila neke ustavne kategorije kao što je srazmjerna zastupljenost naroda u Crnoj Gori gdje prosto nisu vodili računa da, pored toga što se radi o ekspertskoj Vladi, da je bilo nužno naći i među ekspertima predstavnike određenih naroda koji se smatraju manjinskim što je i ustavna kategorija i što je i bila njihova obaveza", izjavio je Kalač.

On se kako se navodi u saopštenju PR Centra osvrnuo i na aktuelno pitanje manjinske vlade izjavivši da su određeni politički subjekti već jasno iskazali svoju opredijeljenost i to ko je njhov partner, naročito Bošnjačka stranka čiji je predsjednik bio vrlo eksplicitan u parlamentu i rekao da su izabrali partnera za razliku od albanskih partija koje se jako čuvaju od takvih izjava.

Na pitanje novinara, da li bi Demokratska partija socijalista (DPS) bila potencijalni partner SPP u Crnoj Gori, Kalač nije isključio ni tu mogućnost, iako sada to izgleda malo vjerovatno.

Predsjednik SPP je naglasio i da smatra da su prijevremeni izbori u Crnoj Gori neminovni.

"Ovdje se vodi jedna velika politička igra između dvije političke strukture a koalicija kao tas na vagi, zasad diktira političke procese i promjene", izjavio je Kalač.

Bonus video: