Bečić: Narod olovkom da presudi, tražimo raspisivanje lokalnih i vanrednih parlamentarnih izbora

"Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti... Najveći pobjednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima", rekao je lider Demokrata

58596 pregleda 474 reakcija 101 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Građani se okupljaju na Trgu Vukmana Kruščića u Kolašinu, gdje u 19 sati, u organizaciji Demokratske Crne Gore, treba da počene skup "Odbranimo narodnu volju", a pod sloganim "Ustani. Odbrani. Pobijedi".

Skup, kako je najavljeno, održava se zbog "prekrajanja izborne volje".

"Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti... Najveći pobjednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne smije se oprostiti. Ponosan sam što sa običan čovjek među vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smijemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobijedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne", rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Poručio je i da svakog dana "treba da budemo sve brojniji".

Aleksa Bečić
foto: Dragana Šćepanović

"Ovo je impozantan najveći skup na otvorenom u Kolašinu", rekao je Bečić.

Poručio je i da će Crna Gora ići putem zajedništva, sloge, ujedinjenja.

"Ićićemo onim putevima koje nam je utabao jedan od najvećih umova i izdanaka ove prelijepe kolašinske i crnogorske grude, naš mitropolit Amfilohije... Oni će nas provocirati, izazivati, biće mnogo onih koji će po zadatku pokušati da ovo usmjere. Već su se uplašili, već smo im ovih dana, zbog ovog vašeg aktivizma i brojnosti poremtili planove", rekao je Bečić.

Okupljanja, rekao je on, treba da budu mirna i dostojanstvena, ali energična i uporna.

On je okupljene nazvao slobodnim ljudima. Kazao je da se Crne Gora budi.

Prema riječima Martinovića, "bruka koji su pripremili oni koji su prevarili 30. avgusta je najveća bruka".

"Ima li veće bruke i sramote nego izdati i prevariti sopstveni narod? Ima li veće bruke nego nestati iz sopstvene riječi i pogaziti je? Večeras ovdje vidim članove i simpatizere drugih političkih partija, koji su 30. avgusta glasali za promjene. Oni žele da poruče onima koji se ovih dana pripremaju na političku izdaju da slučajno ne krenu tim putem. Narod Crne Gore neće dozvoliti predaju i izdaju“, kazao je on.

Ne može se izborna volja, kazao je Martinović, mijenjati bez izbora i suprotno Ustavu i volji građana.

"Taj princip su nametnuli Đukanović i oni koju su ovih dana krijući otišli na pregovore pod njegove skute. Još samo da nas ubijede da će DPS sa njima početi zajedno da hapsi same sebe. U tu iluziju ne vjeruje niko", poručio je on.

Protest u Kolašinu, kako su kazale Demokrate, "nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici", koji je održan 9. februara.

Nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.

Demokatska Crna Gora za nedjelju je najavila protest u Pljevljima.

Mjerama donijetim u cilju sprečavanja širenja koronavirusa zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.

Takođe obavezno je pravilno nošenje maske na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 2 metra.

Epidemiološke mjere tokom protesta u Kolašinu nijesu poštovane.

Bonus video: