Adžić: Bezuslovna podrška DPS i manjinskih partija za koncept manjinske vlade

Adžić je rekao da je siguran da kada se bude glasalo da će vlada imati i mnogo veću podršku od 41 poslanika u parlamentu. Koprivica je kazao da je manjinska vlada duboko nelegitiman i neustavna i ne može da obezbijedi stabilnost

31062 pregleda 74 reakcija 75 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Crno na bijelo ima bezuslovnu podršku Demokratske partije socijalista (DPS) i manjinskih partija za koncept manjinske vlade, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

On je gostujući na TV Prva rekao i da je siguran da kada se bude glasalo o tom pitanju da će vlada imati i mnogo veću podršku od 41 poslanika u parlamentu.

Rekao je i da je prirodan slijed događaja da Abazović bude novi premijer, ali da nemaju ništa protiv i da neko bude mandatar ukoliko bude imao podršku 41 poslanika.

Adžić je kazao de je jedino URA imala hrabrost da napravi iskorak u rješavanju krize.

"Očekujemo podršku svih onih koji su se borili protiv DPS-a da podrže sve zakone koji se tiču demontaže DPS-a"; kazao je Adžić.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da su u ovoj situaciji izbori najpoštenije rješenje i da je sve drugo "prekrajanju izborne volje".

"Adžić je kazao da postoji usaglašenost oko ciljeva te vlade, ali to nije tako jer nemaju iste ciljeve SNP ili SDP, DPS i SD koji su rekli da njima Temeljni ugovor nije prioritet", kazao je Koprivica.

Ponovio je i da od izbora bježe oni "koji se plaše naroda" i "oni koji su svjesni da su građani vidjeli da su pogazili riječ".

"Manjinska vlada je duboko nelegitiman i neustavna i ne može da obezbijedi stabilnost. Jasno je jedino da postoji dogovor između DPS i URA za prekrajanje izborne volje", kazao je Koprivica.

Poslanica Demokratskog fronta Maja Vukićević kazala je da se u tom političkom savezu nanadaju da će doći do dogovora unutar parlamentarne većine.

Navela je i da niko nije dobio mandat da nakon godinu i po vrati DPS na vlast i u mehanizme odlučivanja.

Vukićević je kazalala da je za DF najprihvatljivije da se postigne dogovor unutar parlamentarne većine, uz uključenost manjinskih partija, a da ukoliko to nije moguće, da se obrazuje tehnička vlada koja će organizovati izbore.

Navela je i da je projekat svake vlade u kojoj DPS vodi mehanizme odlučivanja nedopustiv.

"Ne vidim da se DPS reformisao do mjere da im treba omogućiti da vrše vlast ponovo u Crnoj Gori", kazala je Vukićević.

Bonus video: