SDP i Građani: DPS smatra da treba da zadrže stari model kojim su Prijestonicu zadužili 40 miliona

"Što se nas tiče, svemu smo naredni, pa i izborima, a naš odbornički klub će sjutra dati doprinos rješenju političke situacije u najboljem interesu Cetinja i Crne Gore"

18639 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje, Foto: SDP
SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje, Foto: SDP

Građani Cetinja su na izborima jasno poručili da žele promjene u načinu vođenja našeg grada, kako bi crnogorska Prijestonica konačno krenula putem napretka, saopšteno je danas iz liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

"Nakon 30 godina neuspješnog vođenja grada, DPS očigledno smatra da ne treba ništa mijenjati i da treba da zadrže stari model vladanja kojim su Prijestonicu zadužili 40 miliona, a grad u nezavisnoj Crnoj Gori nazadovao u svim segmentima. Da suštinski ne treba ništa mijenjati, iako su ih građani kaznili na izborima", ističe se u saopštenju liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Oni su dodali da je na sastanku održanom prije par dana ta lista predložila "kompromisni predlog za vođenje Cetinja, kao i predlog obaveznih i programskih principa kojih bi nova vlast morala da se drži".

"Kao što je svjesno više od mjesec dana odugovlačio proces pregovora, DPS je tako i nastavio, očigledno sve u namjeri da iskoristi isticanje rokova kao pritisak da se pregovori svedu na puku priču o podjeli funkcija, a ne o nužnim promjenama u načinu vođenja Cetinja. Nažalost, samo par minuta prije zakazanog sastanka sa našim pregovaračkim timom u subotu, preko društvenih m reža, DPS je upoznao javnost sa svojim "konačnim predlogom". Neozbiljno i manipulativno do kraja. A njihov konačni predlog je takav da nije prihvaćen naš kompromisni predlog - nego sve suprotno", piše u saopštenju liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Oni su poručili da je njihov predlog bio da nestranački kandidat sa njihove liste bude kandidat za gradonačelnika u punom mandatu, a kao druga opcija rotacioni model – partijski kandidati, prve dvije godine SDP, druge dvije godine DPS kandidat.

"Dakle, sve suprotno datog u formi "konačne ponude", preko tviter naloga gradonačelnika Podgorice, koji podrazumijeva i da nijedan predstavnik SDP ne bude uključen u rukovođenje gradom, ni na jednoj od četiri najvažnije političke funkcije. Kao da smo mi od građana kažnjeni na izborima, a ne ostvarili rast od skoro tri puta. Ni riječi o konceptu vođenja i departizaciji lokalne uprave našeg grada, već ponovo ista DPS priča o podjeli funkcija. Što se nas tiče, svemu smo naredni, pa i izborima, a naš odbornički klub će sjutra dati doprinos rješenju političke situacije u najboljem interesu Cetinja i Crne Gore. Dužni smo da uradimo sve kako bi građani Cetinja dobili odgovornu i uspješnu lokalnu vlast koju konačno zaslužuju, kako bi se krenulo u proces oporavka grada nakon godina njegovog upropaštavanja", zaključuje se u saopštenju liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Bonus video: