Đukanović čestitao Štajnmajeru: Dokazana posvećenost politici proširenja EU ohrabrenje za Crnu Goru

"Crna Gora ostaje trajno posvećena njegovanju prijateljskih, partnerskih i savezničkih odnosa sa Saveznom Republikom Njemačkom", kazao je predsjednik

2763 pregleda 84 reakcija 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Njemačke Franku Valteru Štajnmajeru povodom reizbora na funkciju predsjednika.

“Poštovani gospodine Predsjedniče,

"Povodom Vašeg reizbora na dužnost predsjednika Savezne Republike Njemačke, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije, kojoj ste uzdigli značaj svojom ličnošću i svojim djelovanjem.

"Uvjeren sam da ćete u novom mandatu kao predsjednik jedne od najuticajnijih zemalja evropske i globalne politike, u potpunosti odgovoriti na brojne i sve kompleksnije izazove, i time opravdati povjerenje njemačkog parlamenta, ali i velika očekivanja prijateljskih i savezničkih zemalja, među kojima je i Crna Gora.

"Vaša dokazana posvećenost politici proširenja EU, demokratizaciji i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, za nas su ohrabrenje i garancija kontinuiteta podrške Njemačke reformskim naporima Crne Gore i njihovog korektnog i pravičnog vrednovanja.

"Radujem se novim susretima sa Vama i nastavku sadržajnog političkog dijaloga.

"Crna Gora ostaje trajno posvećena njegovanju prijateljskih, partnerskih i savezničkih odnosa sa Saveznom Republikom Njemačkom.

"Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave”, navodi se u čestitki.

Povezani članci

13. Februar 2022.

Štajnmajer ponovo izabran za predsjednika Njemačke

Bonus video: