DF: Nikolićeva jeftina zamjena teza, dok je Fronta, biće mira i slobode

Iz Demokratskog fronta poručili Nikoliću da "svoju ispolitizovanu patnju" usmjeri na "hiljadu i jednu aferu DPS-a"

14146 pregleda 81 reakcija 18 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Demokratski front (DF) je spreman da bude glas građanske savjesti, voljan da participira u napretku pravne države Crne Gore i njenih građana, čuvajući građanski mir, zato je deplasirana i smiješna zamjena teza portparola i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića o navodnoj glumi DF-a, saopštili su iz tog političkog saveza.

Građani, kako navode u odgovoru Nikoliću, dobro vide ko glumi i kako su "stari potrošeni negativci bivšeg režima sad isturili u prvi plan svoje mlade jurišnike ne bi li zametnuli svoje ružne tragove".

"Demokratski front je tokom svih ovih godina bio baklja slobodne Crne Gore i najoštriji protivnik sad već propalog režima Mila Đukanovića, koji je razarao ovu zemlju po svim šavovima praveći banana državicu na Balkanu, uz korupciju, nepotizam, kriminal, ambijent kao u Kolumbiji uz brojne afere i ulična ubistva kao u krimi-filmovima, pri čemu su stradali i nedužni građani", dodaju iz DF-a.

Nikolićeva, kako su kazali, jeftina zamjena teza, govori samo o dvoličnosti "propadajućeg DPS-a", koji koristi svježa lica uz “pravedničku” retoriku ne bi li "sakrio od građana Crne Gore i Evrope kakva partija-zastiđe je vodila Crnu Goru do 30. avgusta" 2020. godine. "I taman kad je DF krenuo da 'upropasti' Crnu Goru, 'srećom', javio se mladi dušebrižnik Nikolić, koji ima člansku kartu jedne dokazane Organizovane kriminalne grupacije".

"Posebno mladi DF-a poručuju glasnogovorniku DPS-a da ne pati za Crnom Gorom dok je DF-a, jer, da DF nije ustao u odbranu časti ove zemlje, ne bi se ni pokrenuo moćni zamajac demokratskih promjena, koji je svoj blistavi trenutak doživio 30. avgusta u znak želje većinske Crne Gore da se DPS pošalje u političku prošlost, kao retrogradna, korupcionaška krimi-politička grupacija, sad već u muzeju političkih voštanih figura. Dok je Demokratskog fronta biće mira i slobode u nekad porobljenoj državici Montenegru, poligonu nasilnika u partijskim oblandama", saopštili su iz DF-a.

Poručili su Nikoliću da "svoju ispolitizovanu patnju" usmjeri na "hiljadu i jednu aferu DPS-a".

"Sasvim je jasno da je suština reagovanja mlađahnog Nikolića u tome što su nastupi lidera DF-a po Crnoj Gori direktno targetirali krucijalne probleme društva, koje mora krenuti naprijed i uz kočničare progresa iz OKG DPS. Pa i nakon demokratskog vapaja Milovog karijernog omladinca. Dečka koji obećava da će i sam postati autohtoni predstavnik folirantske partije, koja čini jedno a zbori drugo, u nadi da takva mimikrija prolazi kod poštenih građana Crne Gore, koji sve čuju, sve vide i pamte", dodaju iz DF-a.

Demokratski front, kako su kazali, i danas aktivno "razbija skriveni plan" DPS-a. "Pokušaj prekomponovanja političke scene u Crnoj Gori, pri čemu DF za godinu dana nije uništio nijedno preduzeće, nego davao svoj veliki doprinos oporavku institucija pokazujući kako se čuva državna imovina, suprotno harčenju DPS-namještenika, koji su narodna dobra tretirali kao ličnu prćiju DPS-a."

"No, davno je rečeno da je pravda spora ali dostižna. Zato će DF i dalje stajati na braniku Crne Gore i njenog građanskog mira", naveli su iz Fronta, poručivši Nikoliću da "ne jadikuje nad bezbjednošću Crne Gore" zbog onih koji su, kako navode, kao DF, "uvijek stajali na braniku časti ove zemlje, poštenja, građanskih sloboda i mira" za sve građane, vjere i nacije.

Bonus video: