Milačić pozvao Bulajića da ne zakazuje sjednicu Skupštine bez saglasnosti 41 poslanika većine od 30. avgusta

"S obzirom da se već nekoliko mjeseci unazad vrši prekrajanje izborne volje građana putem političke korupcije, stvaranjem nove većine suprotne izbornim programima i porukama 30. avgusta, jedino legitimno rešenje postojeće političke krize predstavljaju prijevremeni parlamentarni izbori", saopštio je on

15864 pregleda 365 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić pozvao je v.d. predsjednika Skupštine Strahinju Bulajića u ime Prave Crne Gore da ne zakazuje sjednicu Skupštine u redovnom proljećnjem zasijedanju ukoliko ne postoji saglasnost 41 poslanika većine od 30. avgusta.

Milačić je naveo i da je sazivanje Skupštine u isključivoj nadležnosti Bulajića, a da bi se na sjednici birao novi Predsjednik Skupštine, kao i nova Vlada Crne Gore "glasovima DPS-a i njegovih koalicionih partnera"

"S obzirom da se već nekoliko mjeseci unazad vrši prekrajanje izborne volje građana putem političke korupcije, stvaranjem nove većine suprotne izbornim programima i porukama 30. avgusta, jedino legitimno rešenje postojeće političke krize predstavljaju prijevremeni parlamentarni izbori", saopštio je on.

Milačić smatra i da bi sazivanje te sjednice bez saglasnosti 41 poslanika 30. avgusta "bilo ravno izdaji izborne volje građana i svjesnom učestvovanju u njenom prekrajanju i uvođenju DPS-a u novu parlamentarnu većinu", kroz izbor novog Predsjednika Skupštine i nove Vlade Crne Gore.

Podsjetio je da je prethodno rukovodstvo Skupštine Crne Gore na čelu sa Aleksom Bečićem i Vlade Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem izabrano većinom od 41 poslanika partija "koje su glasale za pad režima DPS-a, a da u ovom trenutku ne postoji saglasnost ove većine za izbor novog Predsjednika Skupštine i izbor nove Vlade"

"Najzad, u dobroj parlamentarnoj praksi ovog saziva Skupštine bilo je uobičajeno da se sjednica Skupštine ne zakazuje ukoliko ne postoji saglasnost svih konstituenata većine od 41 poslanika 30. avgusta, pa je Aleksa Bečić potpuno legitimno odlagao sjednice Skupštine. Tako je, između ostalog, potpuno legitimno odlaganje sjednice Skupštine trajalo više mjeseci dok je čekana saglasnost za održavanje sjednice Skupštine od DF-a u toku trajanja njihovog bojkota", saopštio je Milačić.

Pozvao je kolege iz Demokratskog fronta (DF) sa Bulajićem da na taj način pruže jasne garancije da neće zakazivati sjednicu bez većine 41 poslanika parlamentarne većine 30. avgusta, što će, smatra Milačić, biti konkretan pozitivan signal da postoji volja većine u okviru 41 poslanika 30. avgusta da se sačuva izborna pobjeda i "spriječi izdaja stvorena pokušajima političke korupcije od strane DPS-a"

Bonus video: