Krivokapić: Vidim sebe u svakom pokretu koji će doprinijeti razvoju Crne Gore

Krivokapić je rekao i da neće biti poslanik u Skupštini koja je, kako je istakao "postala nedostojna priča za građane"

43292 pregleda 141 reakcija 140 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Dragana Šćepanović
Krivokapić, Foto: Dragana Šćepanović

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da sebe vidi "u svakom pokretu koji će doprinijeti razvoju Crne Gore".

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li vidi sebe u pokretu koji su najavili ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Krivokapić je rekao i da neće biti poslanik u Skupštini koja je, kako je istakao "postala nedostojna priča za građane".

Ocijenio je i da je politika raseljavanja građana Crne Gore sa ognjišta "jedan od razloga siromaštva naše zemlje".

Upitan zbog čega je u tehničkom mandatu Vlada donijela Odluku o državljanstvu Krivokapić je kazao da "Ustav je definisao da Vlada može da radi u punim kapacitetima, osim što ne može da raspusti Skupštinu".

"Podsjetiću i da je četvri dio sporazuma koji uređuje odnose između tri koalicije, najviše zahvaljujući Dritanu Abazovići, definisan tako da se svi diskriminatorski zakoni, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, dovedu na mjeru pravičnosti i pravde za svakog. Osjećajući potrebu da u Crnoj Gori nema građana prvog i drugog reda, mi smo se odlučili da baš u tom trenutku aktiviramo tu odluku", kazao je premijer.

On tvrdi da u Crnoj Gori "stvari treba dovesti na mjeru poštovanja svakog čovjeka, nezavsno ko kome pripada i kojoj partiji služi".

"Ova Vlada je dokazala da nikom ne služi i nema mentora i zbog toga je i doživjela ono što ste vidjeli u parlamentu. Ako Odluka bude poništena to govori o onima koji nijesu dosljedni. Odluka je tri puta mijenjana i posljednja je potpuno usaglašena sa zakonom. Ako to nije tako, ja sam spreman da ležim u zatvor. Ako se dokaže da je u redu krivična prijava koju će podnijeti oni koji su toliko zla nanijeli Crnoj Gori, stvarno bih volio zatvorsku ćeliju, jer je to jedino što nijesam još probao“, rekao je on.

Zdravko Krivokapić
foto: Dragana Šćepanović

Komentarišući rast izdvajanja za socijalna davanja u izbornoj godini, premijer je rekao da se sve radi "jer prošle godine zbog ogromnog broja zahtjeva nijesu bili mogli biti ispoštovani svi ljudi koji žive na granici siromaštva“.

"Mene ne interesuje je li izborna godina ili nije, nego kako čovjek živi i ima li elementarsne uslove. Svako rješenje koje budemo donijeli moćićete da vidite. Podsjećam da je 2019. godine taj fond iznosio preko dva milona eura, pa nikome nije smatao. Zbog čega danas smeta, kad ova Vlada vodi politiku koja u centar stavlja građanina. Zar je loše građaninu dati ono što nema. To je naša obaveza. Do sada je bilo da se daje samo onima koji imaju, došlo je vrijeme da proradi solidarnost u našim glavama, a onda će javne politike to da slijede“, tvrdi premijer.

Na novinarsko pitanje šta se desilo sa brojnim aferama koje su pominjanje na početku rada Vlade, premijer je preporučio da se to pitanje postavi "budućem premijeru".

"Ko je danas zaboravio Pandora papire. Ja nijesam, Ja to ponavljam“, kazao je on.

Objašnjavajući zbog čega neće nikad biti poslanik, Krivokapić je rekao da je "parlament postao jedna nedostojna priča za građane".

"Umjesto da to bude mjesto nadogornjavanja javnih politika, koje će doprinijeti dobrobiti, on je postao nadmetanje ko će biti veći glumac i šta će reći protiv nekoga. Mi moramo da krenemo putem za sve nas, a to će se desiti tek, možda, poslije narednih izbora. Imamo tri struje u parlametu, jedni pričaju o autentičnom Srbinu, drugi o autentičnom Crnogorcu, treći o autentičnom Albancu. Koja je to priča? Svaki građanin koji živi na prostoru Crne Gore je autentičan građanin. To jedino tako može, a ne definsianjem pravila, prema kojima će autentičnost određivati određeni politčki lider , nedozreo... Najveća šteta Crne Gore, izuzimam lidera Demokrata, što mnogi političari i poslanici nemaju jednog jedinog dana radnog iskustva", zaključio je premijer.

Povezani članci

14. Februar 2022.

U Kolašinu otvorena žičara K7

Bonus video: