LP: Nadležni da hitno istraže slučaj spaljivanja vozila poslanika Đurovića

Navode da svaki poslanik kao najviši predstavnik građana mora uživati sigurnost u društvu, kako javnog govora, tako i sopstvenog života i imovine, kako bi mogao savjesno i otvoreno obavljati svoju funkciju u službi javnosti

2496 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) pozvala je nadležne organe da istraže slučaj spaljivanja vozila poslanika u Skupštini Crne Gore Dejana Đurovića u Baru.

U saopštenju, iz LP navode da kao "prinicipijelna liberalna, demokratska i moderna partija" oštro osuđuju takve pojave u crnogorskom društvu kojima se, kako navode, "svi zajedno moramo suprotstaviti."

"Ohrabruje što je nadležno tužilaštvo odmah preduzelo korake ka rasvjetljavanju i rješavanju ovog slučaja. Mora se hitno utvrditi šta je uzrok ovog nedjela, te ukoliko se pokaže da je neko umiješan, oštro sankcionisati počinioce", piše u saopštenju.

Navode da svaki poslanik kao najviši predstavnik građana mora uživati sigurnost u društvu, kako javnog govora, tako i sopstvenog života i imovine, kako bi mogao savjesno i otvoreno obavljati svoju funkciju u službi javnosti.

"Ovakvi slučajevi ne doprinose osjećaju sigurnosti pa se zato mora poslati poruka od strane države da su takve pojave neprihvatljive i da ne mogu proći nekažnjeno. Crna Gora mora biti sigurna država za sve", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: