Pešić-Mejkok: Nastavak sadržajne i bogate saradnje u oblasti odbrane CG i UK

"Potpukovnik Mejkok je izrazio uvjerenje da će dvije prijateljske, partnerske i savezničke zemlje nastaviti uspješno da sarađuju i u narednom periodu, jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata", piše u saopštenju Ministarstva odbrane

1975 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Generalni direktor za politiku odbrane, general major Rajko Pešić sastao se danas sa britanskim izaslanikom odbrane u Crnoj Gori, potpukovnikom Kristoferom Mejkokom.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo sadržajnom i dinamičnom saradnjom dvije zemlje u oblasti odbrane.

"General Pešić se zahvalio britanskoj strani na donaciji opreme za traganje i spasavanje koja je uručena prilikom boravka fregate britanske Kraljevske ratne mornarice “HMS Richmond” u Luci Bar, u junu prošle godine. Time je, kako je dodao, demonstrirana čvrsta opredijeljenost u pružanju podrške daljem razvoju sposobnosti NATO saveznika", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pored školovanja i usavršavanja pripadnika Vojske Crne Gore na kursevima i u obrazovnim ustanovama Ujedinjenog Kraljevstva, što će i dalje biti prioritet u okviru bilateralne saradnje, Pešić je izrazio zahvalnost na podršci i u drugim segmentima, naročito u oblasti modernizacije, jačanja integriteta, sajber odbrane, kriznog menadžementa, kao i u okviru saradnje mornarica.

"Potpukovnik Mejkok je izrazio uvjerenje da će dvije prijateljske, partnerske i savezničke zemlje nastaviti uspješno da sarađuju i u narednom periodu, jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata", piše u saopštenju.

Oni su potpisali Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Ministarstva odbrane Crne Gore i britanskog Ministarstva odbrane za 2022. godinu.

Bonus video: