Socijaldemokrate poručile GP URA: Za malverzacije se obratite Krivokapiću

"Najnovija brutalna neistina o Socijaldemokratama i njihovom predsjedniku stiže od GP URA, koja ovakvim medijskim istupima želi da dostigne svoj maksimum, odnosno da samostalno pređe cenzus na makar jednim lokalnim izborima, saoopštile"
64 pregleda 7 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 25.10.2017. 16:06h

Socijaldemokrate Crne poručile su danas Građanskom pokretu (GP) URA da se za malverzacije obrate predsjedniku Socijaldemokratke partije (SDP) Ranku Krivokapiću.

Oni su reagovali na izjavu Zorana Mikića, izvršnog direktora GP URA koji je pozvao Tužilaštvo da se "pozabavi arčenjem državnog novca u Skupštini".

"Najnovija brutalna neistina o Socijaldemokratama i njihovom predsjedniku stiže od GP URA, koja ovakvim medijskim istupima želi da dostigne svoj maksimum, odnosno da samostalno pređe cenzus na makar jednim lokalnim izborima, saoopštile su danas Socijaldemokrate Crne Gore", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Oni su naveli da će sa par notornih činjenica ogoliti puko politikantstvo GP URA.

"Za sve eventualne malverzacije u Skupštini Crne Gore, savjetujemo da se obrate njihovim "građanskim" koalicionim partnerima, gospodi iz SDP, čiji je tadašnji i sadašnji predsjednik bio u glavnoj fotelji Skupštine polovinu 2016. godine, za koju je i rađen izvještaj, pa je ujedno i najpozvaniji da o tome govori. Aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, na dužnost je stupio 24. novembra 2016. godine. Upravo je Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, u decembru 2016. godine formirao internu komisiju koja je detaljnijim uvidom u dokumentaciju konstatovala zloupotrebe skupštinskih sredstava, koje dominantno datiraju iz perioda dok je predsjednik Skupštine bio sadašnji omiljeni koalicioni partner URE, Ranko Krivokapić i njegov SDP", poručile su Socijaldemokrate.

Oni su dodali da se "pokretu par građana URA, možda kao olakšavajuću okolnost može uzeti činjenicu da ovakvim besmislenim napadima ljubomorno čuvaju „fantastičan“ izborni uspjeh koji se ogleda u jednom osvojenom koalicionom mandatu u Budvi i Herceg Novom kojeg dijele sa SDP".

"Učestali medijski napadi od strane naših političkih protivnika, ne i konkurencije, govore samo jedno. Socijaldemokrate Crne Gore predstavljaju ozbiljan politički subjekt koji stoji kao trn u oku prije svega tzv. "građanskoj" opoziciji. Tzv. građanska opozicija ne može da se pomiri sa činjenicom da su se Socijaldemokrate ispriječile njihovoj namjeri da preuzmu vlast u Crnoj Gori i destabilizuju je koaliranjem sa antidržavnim DF-om, koji i po njihovim riječima, ne predstavlja građansku opoziciju, što se vidi i iz njihovog "sinhronizovanog" djelovanja. Zato im jasno poručujemo: Napadajte nas do mile volje, izmišljajte, spinujte, služite se brutalnim neistinama. A mi ćemo i dalje Crnu Goru čuvati od vaših suludih ideja i nezrelih eksperimenata, koji predstavljaju opasnost po vitalne interese naše države", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: