SD: Žalimo što na Cetinju nije očuvan suverenistički blok

Crna Gora, kako navode iz SD-a, nema luksuz da sopstveno vrijeme i povjerenje građana troši na međusobne razmirice. "Vjerujemo da će proevropske i državotvorne snage naći način da nastave tamo gdje su stale", kazali su iz te partije

9124 pregleda 46 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Povodom formiranja nove vlasti na Cetinju danas su se oglasile i Socijaldemokrate, kazavši kako žale što u prijestonici "nije očuvan suverenistički blok".

"Nakon svega što su državotvorne partije, preciznije birači svih nas, iznijeli prethodnih mjeseci, sa 5. septembrom kao vrhuncem borbe za pravdu, građansko i sekularno društvo, ali i početkom pada klero-nacionalističke Vlade, izražavamo iskreno žaljenje što na Cetinju nije očuvano jedinstvo suverenističkog bloka. Ne našom krivicom", saopštili su iz SD-a.

To jedinstvo ne mora se, kako su kazali, ogledati isključivo u formalnoj saradnji, već i u razgovorima "u dobroj vjeri" i shvatanju da Crna Gora, u trenutku kad treba da popravlja "ogromnu štetu koju nam je odlazeća Vlada ostavila u nasljeđe", nema luksuz da sopstveno vrijeme i povjerenje građana troši na međusobne razmirice.

"Naprotiv. U momentima kad blok suverenističkih i progresivnih partija treba da jača i povezuje se, svi moramo da činimo ono što je u opštem interesu, a to je svakako jačanje kohezije, umjesto stalnog "odmjeravanja političkih snaga". Odlika partija u kojima sjede državnici je upravo donošenje dugoročno dobrih odluka, koje u presudnim istorijskim momentima, a vrijeme koje živimo svakako to jeste, u obzir uzimaju širi državni, a ne uskopartijski interes", dodaju iz SD-a.

Kazali su kako ipak vjeruju da će "proevropske i državotvorne snage" naći način da nastave tamo gdje su stale.

"Socijaldemokrate, čije se članstvo dosljedno borilo za zaštitu državnih interesa decenijama unazad, a pod ovim partijskim imenom posljednjih 6 godina, umjesto stalnog poentiranja na činjenici da nikad strateški nije lutalo, niti ulazilo u neprincipijelne političke aranžmane niti na lokalnom niti na državnom nivou, učiniće sve da bude konstruktivan činilac u zajedničkoj borbi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: