Poslanici SNP-a razgovarali sa Hrebičkovom: Vlada koja bude proevropski orijentisana imaće punu podršku Češke

"Ivanović i Vukić su naglasili da u Crnoj Gori treba smanjiti političke tenzije i sve rješavati u okviru institucija sistema, dijalogom i iznalaženjem najboljih mogućih rešenja na dobrobit svih građana Crne Gore"

7506 pregleda 29 reakcija 7 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Nova ambasadorka Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, sastala se danas u Skupštini sa predsjednikom poslaničkog kluba SNP Draganom Ivanovićem i poslanikom Draganom Vukićem.

"Ambasadorka Hrebičkova je pozdravila zalaganje SNP kao partije koja je opredijeljena za iznalaženje rešenja povodom aktuelne političke situacije u Crnoj Gori, navodeći da cijeni ulogu SNP u parlamentarnom sistemu kao građanske partije koja se zalaže za to da u Crnoj Gori zaživi demokratija i demokratski principi. Iz tih razloga, istakla je ambasadorka, SNP, kao i sve druge partije kojima je interes evropska vlada zasnovana na demokratskim standardima, imaju obavezu da konstruktivno pristupe tom putu", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da Hrebičkova "smatra da pregovore oko evropskih integracija treba nastaviti prvenstveno kroz ispunjavanje mjerila predviđenih poglavljima 23 i 24, kako bi se ispunilo funkcionisanje principa pravne države.

Dragan Ivanović, Dragan Vukić, Janina Hrebičkova
foto: SNP

"Na taj način bi došlo do smanjenja organizovanog kriminala i korupcije, što bi Crnu Goru moglo vratiti na put prema članstvu u EU", saopšteno je.

Dodaje se da je tokom razgovora sa predstavnicima SNP, Hrebičkova istakla da će svaka vlada Crne Gore koja bude proevropski orijentisana imati punu podršku Češke Republike, koja polovinom godine preuzima predsjedavanje Savjetom Evropske unije.

Dragan Ivanović, Dragan Vukić, Janina Hrebičkova
foto: SNP

"Ivanović i Vukić su naglasili da u Crnoj Gori treba smanjiti političke tenzije i sve rješavati u okviru institucija sistema, dijalogom i iznalaženjem najboljih mogućih rešenja na dobrobit svih građana Crne Gore. SNP će u svemu tome biti konstruktivan partner", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: