Borozan: Prestanite sa obračunom sa antidepees Crnogorcima

"Sigurno je do promjene vlasti na Cetinju sve bilo 'ka' bombon'", kazao je kandidat sa liste “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje”

10418 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Borozan, Foto: SDP
Borozan, Foto: SDP

Vlast liste SDP i Građani i Stare garde LSCG neće uraditi ništa što ne bi bilo u interesu Cetinja i Crne Gore, a to znaju i oni koji ovih dana govore o navodnoj izdaji, kazao je kandidat sa liste “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje” Marko Borozan.

"Mnogi su se upregli ovih dana da 'pruže ruku pomoći' Cetinjanima i da nam pride održe slovo o 'zločinu' koji smo napravili. A sve zabrinuti nad zlehudom sudbinom Crne Gore. Naravno sa sve terminima o epskoj i istorijskoj izdaji. Ne, nije Momo Koprivica, iako liči na njega, u pitanju su oni za koje smo mislili da dijelimo iste vrijednosti. Sve dok nijesmo takli u osinjak. Sve dok nijesmo rekli da je više nego bezobrazno da DPS nastavi da upravlja našim gradom".

"Mogu da se trude nemilice, da se okrenu naopačke, da žale za DPS-om u Prijestonici do iznemoglosti, ali kad bi i oni sami viđeli sreću i zadovoljstvo na licima naših sugrađana, na licima onih koje više od 15 godina srijećem po cetinjskim i budvanskim raskrsnicama, onih koje nije interesovala partijska knjižica i koji zbog toga nijesu imali pravo na dostojanstveni životni standard, onda bi i oni bili sigurni u ispravnost odluke - da je jednom konačno trebalo reći NE umiranju našeg grada", saopštio je Bozoran.

Upitao je i "vide li analitičari kako nam grad vene". "Kako su nam usahnuli sugrađani, iscrpljeni svakakvim tridesetogodišnjim jadom i mukom. Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima se afirmiše, između ostalog, pravo pojedinca na dostojanstveni životni standard. Zamislite, ovo je napisano četrdeset osme godine prošlog vijeka, a Cetinjanima je to pravo ugroženo dvadeset druge ovoga vijeka."

Osim što su besprizorno ponižavani, kako je kazao, godinama su i zastrašivani, hapšeni i prebijani, samo zato što su bezrezervno voljeli Cetinje i Crnu Goru.

"Nijesu nikad prešli na drugu stranu uprkos tome što su se borili za golu egzistenciju. I vi njima danas pričate o kosmičkoj potrebi da se sačuva lokalni DPS. Pa to pakujete sa nekom vašom licencom za Belveder. Ubjeđujete nas da polažete posebna prava na tumačenje najveće štete u epohi crnogorskog suverenističkog bloka, a koju napraviše zlotvori iz Garde i SDP-a sa Cetinja. Sigurno je do promjene vlasti na Cetinju sve bilo 'ka' bombon'. I vjerovatno imate neki poseban kantar da izmjerite tu štetu. Dobro bi bilo da na taj kantar izmjerite je li bilo štete za suverenistički blok kad je prije neku godinu izvjesni visoki policijski funkcioner prijetio Cetinjanima da će dobiti po g...., a samo zato što su namjerili poći Cetinjskom manastiru da upale svijeću. Zamislite kad im je i to zabranjivano. Zar ovđe nije bilo ovoga 'većeg' crnogorskoga interesa o kojem pričate", dodao je Borozan.

Tada, kako je kazao, "nijesmo čuli glasa od vas".

"Da je sreće, znali bi da ovo što radite upravo nije u funkciji ozdravljenja suverenističkoga bloka. Znali bi da mu je nakon 30. avgusta bila potrebna ozbiljna katarza. Ovim pokazujete da ništa nijeste naučili. Vlast liste SDP i Građani i SG LSCG neće uraditi ništa što ne bi bilo u interesu Cetinja i Crne Gore, a siguran sam da to i vi znate. Dobro bi bilo da prestanete sa obračunom sa antidepees Crnogorcima sa Cetinja, koji su podnijeli najveću žrtvu zbog ljubavi prema Crnoj Gori. Uradite to makar zbog nasljeđa koje su nam ostavili. Uradite to, pa da opet radosni čitamo vaše maestralne analize, kojima se suprotstavljate onima koji ne vide Crne Goru isto kao i mi."

"Ljudi, manite se Cetinja, iskreno vas molimo. Prepoznajte trenutak. Sada je prijeko potrebno da nas ostavite na miru jer ovim što radite samo još više potpirujete ostrašćene i činite nepopravljivu štetu ovome, skoro umrlome, gradu. Ili vam je to opet cilj, kao i prethodnih 30 godina", zaključio je Borozan.

Bonus video: