Krivokapić: Neraskidive veze između tradicija Crne Gore i Srbije, biće snažnije u vremenu koje nailazi

Prema njegovim riječima, uloga Srbije ostaje nezaobilazna u svim dešavanjima na Zapadnom Balkanu i šire, "i Crna Gora i ubuduće ostaje vaš pouzdani partner u značajnim projektima koji su nastali i nastaju na temeljnim vrijednostima evropskog ujedinjenja i savremene demokratije"

7983 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio je čestitku povodom Dana državnosti Srbije.

On je čestitao predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i građanima.

„Sa željom da poruka i duh velikog praznika uvijek budu najsvjetlije vodilje države Srbije i njenih građana. Ideje slobode, pravde i jednakosti, krčile su istorijski put Vaše države i neustrašivo žive u njenim državotvornim snagama", saopštio je Krivokapić.

Kako navodi, bezbrojne su i neraskidive veze između tradicija, kultura, privreda, istorija i građana Crne Gore i Srbije, a njihova priroda je, kako kaže, takva da su čvrste, postojane i opstajaće i biće sve snažnije u vremenu koje nailazi.

"Naša strateška i iskrena okrenutost evropskim integracijama, dostizanju evropskih standarda, praksi i vrijednosti, u budućnosti će da osnaži i obogati bilateralnu saradnju koja se odvija u brojnim oblastima", saopštio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, uloga Srbije ostaje nezaobilazna u svim dešavanjima na Zapadnom Balkanu i šire, "i Crna Gora i ubuduće ostaje vaš pouzdani partner u značajnim projektima koji su nastali i nastaju na temeljnim vrijednostima evropskog ujedinjenja i savremene demokratije".

"Čestitajući Vam još jednom Dan državnosti, želim svim građanima Srbije da što prije ostvare uspjehe koje je projektovala Vlada na čijem ste čelu i da iza cijelog čovječanstva nepovratno ostanu pandemijski izazovi, prepreke, ograničenja i eskalacije napetosti koji su, možda i najveći u poslijeratnoj istoriji Evrope i svijeta!”, stoji u čestitki Krivokapića.

Bonus video: