Šehović-Presker: Obezbijediti najširu političku podršku oko evropske agende

Ambasador Slovenije Gregor Presker je, navode u saopštenju Socijaldemokrate, saopštio da će Slovenija sarađivati sa svakom demokratskom Vladom koja je posvećena daljem ubrzanju evropskih integracija i jačanju zajedničkih vrijednosti

1927 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Neophodno je obezbijediti najširu moguću političku podršku oko zahtjevne evropske agende, zaključeno je na jučerašnjem sastanku predsjednika Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Damira Šehovića sa ambasadorom Slovenije NJ. E. Gregorom Preskerom.

Presker je tom prilikom čestitao Šehoviću na izboru za predsjednika partije.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i izazovima koji se nalaze pred Crnom Gorom. Saglasili su se da je sadržajan i inkluzivan dijalog najbolji put do održivog političkog rješenja.

Presker je, navode u saopštenju Socijaldemokrate, saopštio da će Slovenija sarađivati sa svakom demokratskom Vladom koja je posvećena daljem ubrzanju evropskih integracija i jačanju zajedničkih vrijednosti.

"Predsjednik Šehović istakao je da će se Socijaldemokrate zalagati za građanski, proevropski karakter vlasti, te vraćanje multikulturalnog, multivjerskog i multinacionalnog predznaka Crnoj Gori, te da će, kao i uvijek do sada, biti kontruktivan činilac u riješavanju političkih i društvenih izazova", navodi se u saopštenju SD-a.

Bonus video: