Abazović: Udbaška je podmetačina da sam se tajno sastajao sa Markovićem

"Spot pocrtava poruku da će nas sanjati svi oni koji su kriminalnim i korupcionaškim djelovanjem doprinijeli da se Cetinje i Crna Gora brutalno opljačkaju i unište, a građani prepoznaju da mi, kao građanski pokret vrsnih intelektualaca i dokazanih kadrova, imamo rješenje za goruće probleme"
89 pregleda 0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Ažurirano: 25.10.2017. 16:11h

Građanski pokret URA intezivno radi u svim crnogorskim opštinama, a posebno na Cetinju i u Mojkovcu. Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan reakcijama građana u oba grada, a posebno odzivom i podrškom koju smo imali na drugoj konvenciji cetinjskog odbora, koja je održana u subotu, ukazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je naveo da je nakon tog skupa slobode, izašao i prvi spot cetinjskog odbora, koji je po mišljenju mnogih "pomjerio granice političkog marketinga u Crnoj Gori i zavrijedio pažnju regionalnih medija".

"Spot pocrtava poruku da će nas sanjati svi oni koji su kriminalnim i korupcionaškim djelovanjem doprinijeli da se Cetinje i Crna Gora brutalno opljačkaju i unište, a građani prepoznaju da mi, kao građanski pokret vrsnih intelektualaca i dokazanih kadrova, imamo rješenje za goruće probleme. Sa druge strane, uzimajući u obzir burne reakcije koje su izazvale naše aktivnosti, kao i sve prizemne laži i udbaške podmetačine koje su uslijedile, očigledno je da nas već uveliko sanjaju", ukazao je Abazović.

Objavili spot: Cetinjska URA kao Marvelovi superheroji>>>

Abazović je kazao da je tako funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Skrelja, na primjer, izjavio “gnusnu laž o mom tajnom sastanku sa bivšim i sadašnjim predsjednikom UDBA-e Duškom Markovićem, na šta su nasjeli i pojedini "jedini i pravi" opozicionari, kao i "anonimni” administratori zvaničnih opozicionih stranica".

"Ali kakve bi druge podvale Škrelja, kao polusposobna produžena ruka DB-a, i mogao da smisli, osim one na koje je i sam spreman. Tajna sastajanja, laganje naroda, obesmišljavanje političke borbe zarad ličnih interesa je u njihovom kriminalnom maniru, a ne u maniru pokreta URA ili bilo kog našeg člana", ukazao je Abazović.

On ističe da se "svaka Škreljina istina može mjeriti njegovim riječima od prije godinu i po dana, kada je tvrdio da će prije „posjeći ruku nego što će glasati za Nazifa Cungua", aktuelnog predsjednika Opštine Ulcinj".

"Iako je Škrelja, u klasičnom policijskom maniru, dugo imao zadatak da se javlja u Skupštini nakon mojih diskusija u jeftinim pokušajima da me "diskredituje" na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, svima je jasno da ta priča ne pije vodu. Protiv portala Lain.me se uveliko vodi istraga, ali je najveća istraga ona koju građani vode protiv DPS-a: zbog ogromnog siromaštva u koju su doveli Crnu Goru", ukazao je Abazović.

On je poručio građanima Crne Gore da svoju politiku vodi transparentno, te da ne postoje bilo kakve tajne kada je u pitanju njegov rad, jer "građani dobro znaju za šta se borim".

"Oni su svjesni da će od mene uvijek čuti samo istinu, bez obzira na sve, a Škrelju i njegove šefove boli to što su istine svjesni i njihovi članovi, koji uveliko napuštaju brod koji nezaustavljivo tone u propast", ukazao je Abazović.

Abazović je istakao i da su predstavnici današnjeg pokreta URA, još 2014. godine, ponudili takozvani "ulcinjski model" i bez uslovljavanja ujedinili sve lokalne partije, kako DPS ne bi došao na vlast u Ulcinju.

"Ali je UDBA, nakon dvije godine, razbila tu koaliciju uz pomoć Cungua i njegovih podgoričkih šefova", ukazao je Abazović.

Bonus video: