DPS Kotor: Neshvatljivo je da vladajuća većina ponavlja iste greške kao iz prethodnog mandata u kojem su bili na vlasti

"Od zakazivanja posljednje uspješno održane sjednice SO Kotor prošlo je više od šest mjeseci i time je naš parlament doveden u slično stanje kao i parlamenti susjednih opština"

8386 pregleda 10 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

U svijetlu vanrednih dešavanja u susjednoj Budvi i Tivtu, gdje se najavljuje uvođenje prinudne uprave od strane Vlade Crne Gore, zbog blokade lokalnih skupština, nameće se logično pitanje: da li ista sudbina čeka Kotor?, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

"Od zakazivanja posljednje uspješno održane sjednice SO Kotor prošlo je više od šest mjeseci i time je naš parlament doveden u slično stanje kao i parlamenti susjednih opština. Do ove situacije smo dovedeni zbog neslaganja unutar vladajuće većine, o čemu svjedoče njihova brojna saopštenja sa međusobnim prepucavanjima i optužbama. U trenutku kada bilježimo oporavak lokalne ekonomije od nedaća koje nam je donijela pandemija, te u trenutku kada građani očekuju realizaciju najavljivanih ozbiljnih i vitalnih investicija za naš grad, neshvatljivo nam je da vladajuća većina ponavlja iste greške kao iz prethodnog mandata u kojem su bili na vlasti tj. od 2017. do 2019. godine", ističe se u saopštenju DPS Kotor.

Oni su dodali da se neusvajanjem budžeta i nedonošenjem krucijalnih planova i programa, dovodi u pitanje operativnost lokalne samouprave i nameće neizvjesnost u pripremi predstojeće turističke sezone od koje svi mnogo očekuju.

"Demokratska partija socijalista, kao predstavnica velikog broja građanki i građana Kotora, zahtijeva da se odblokira rad lokalnog parlamenta, a ako do toga ne dođe, da se mandati vrate Kotorankama i Kotoranima", zaključuje se u saopštenju DPS Kotor.

Bonus video: