Muratović: Miladinović zloupotrebljava funkciju i nanosi nesagledive štete Plantažama

Muratović je rekao da je "Miladinović, osim što obavlja funkciju za koju mu je istekao mandat, zloupotrebio poziciju i omogućio preduzeću Miodraga Dake Davidovića da pribavi veliku materijalnu korist"

5151 pregleda 9 komentar(a)
Muratović, Foto: DPS
Muratović, Foto: DPS

Zoran Miladinović, kome je mandat vršioca dužnosti direktora Plantaža istekao još krajem decembra, zloupotrebljava funkciju i nedomaćinskim rukovođenjem nanosi nesagledive štete preduzeću na čijem je čelu, saopštio je danas Boris Muratović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Tako danas objelodanjeni podatak, da je konkurentskoj kompaniji Neksan, u vlasništvu Dake Davidovića, Miladinović prodao vino u rinfuzi ispod tržišne cijene, svakako pripada rubrici vjerovali ili ne. Ovakva transakcija ukazuje na korupciju jer je na ovaj način konkurentskoj firmi omogućeno da pakuje gotov proizvod u svoju ambalažu, pa da ga potom, pod svojom brendom prodaje i tako ostvaruje ogromnu novčanu dobit na štetu Plantaža", istakao je Muratović.

On je dodao da je "Miladinović, osim što obavlja funkciju za koju mu je istekao mandat, zloupotrebio poziciju i omogućio preduzeću Miodraga Dake Davidovića da pribavi veliku materijalnu korist".

"Za ovako urušavanje nekada najuspješnijeg crnogorskog privrednog giganta, svakako će snositi konsekvence i direktor i članovi Odbora direktora, koji nastavljaju da urušavaju preduzeće Plantaže, vodeći ga ka potpunom poslovnom posrnuću", zaključio je Muratović.

Bonus video: