"Ne čudi što se ekspertski dvojac Spajić - Milatović nije oglasio"

Anđušić: Podatak da je crnogorska ekonomija najmanje slobodna na Zapadnom Balkanu je realna slika Krivokapićeve Vlade

"Za saniranje štete nanijete našoj ekonomiji, će biti potrebno vrijeme koje smo ovih godinu i po dana protraćili i izgubili"

4656 pregleda 30 reakcija 15 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Objavljeni podatak da je crnogorska ekonomija najmanje slobodna na Zapadnom Balkanu još jedno je faktičko stanje i realna slika učinka Vlade Zdravka Krivokapića, saopštio je danas Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ne čudi što se ovim povodom, ekspertski dvojac Spajić - Milatović nije oglasio, i spinovnim tvitovima i štelovanim grafikonima, pokušao da se pohvali učincima svog rada koji su doveli do ovih poražavajućih rezultata. I posljednjem građaninu naše države kojeg su opsenom i demagogijom, pokušali da dovedu u zabludu, jasno je da je manipulacijama i populističkim frazama ovog ekspertskog dvojca došao kraj jer je Crna Gora dovedena do totalnog ekonomskog posrnuća", istakao je Anđušić.

On je dodao da "iako će učinci ministara Spajića i Milatovića, zajedno sa kompletnom smijenjenom vladom ostati ružna prošlost u istoriji naše države, teške posljedice njihovih populističkih i neodgovornih postupaka nažalost ostaju".

"Za saniranje štete nanijete našoj ekonomiji, će biti potrebno vrijeme koje smo ovih godinu i po dana protraćili i izgubili", zaključio je Anđušić.

Crna Gora je na listi globalnih ekonomskih sloboda američke Heritidž fondacije zauzela 103. mjesto od ukupno 177 rangiranih država.