Mikić: Tužilaštvo da se pozabavi arčenjem državnog novca u Skupštini

Mikić je pozvao tužilaštvo da shodno navodima DRI-a pokrene istragu, ispita slučaj i procesuira odgovorne za nezakonito trošenje novca
25 komentar(a)
Zoran Mikić, Foto: URA
Zoran Mikić, Foto: URA
Ažurirano: 25.10.2017. 11:54h

Da je Skupština Crne Gore odavno ponižena kao institucija koja bi trebala da bude ponos svakog parlamentarnog društva jasno je još od kada su za njene predsjednike u prethodnoj godini postavljeni Darko Pajović i Ivan Brajović, a sada vidimo da je ponižavaju nezakonitim finansijsko-materijalnim poslovanjem, istakao je Zoran Mikić, izvršni direktor Građanskog pokreta URA.

„Nažalost ovako nezakonito poslovanje nas ne čudi, ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o ljudima koji su navikli da parazitiraju na državnom budžetu, a sve po matricama koje je postavio DPS. Pajović je uveo političku korupciju u državni parlament i sa svojim kolegama sačuvao na vlasti Organizovanu kriminalnu grupu a Brajović je do sada napravio štetu i 'propuste' koji su koštali državu više desetina miliona“, kazao je Mikić.

On naglašava da smo za aferu „Limenka“ platili 10 miliona a da ćemo za petljavine na auto-putu vjerovatno platiti još 30 miliona.

„To su rezultati rada aktuelnog predsjednika Skupštine koji lažno svjedoči na sudu a koji partijske skupove plaća od para svih građana Crne Gore. Jedna godina njegovog mandata nas je preskupo koštala. Osim što je pred stranom javnosti prepoznat kao predsjednik Skupštine koja zasijeda jednopartijski, kod časnih i poštenih građana Crne Gore već odavno je izgubio svaki kredibilitet. Ono što je poharao od države mogli smo da uložimo u zdravstvo, školstvo realnu ekonomiju“, ističe Mikić.

On je kazao i da isti oni koji su 'zapetljali' prvu dionicu auto-puta, sada petljaju u Skupštini i za sva svoja nedjela nemaju ni trunke lične odgovornosti što ne treba da čudi ako uzmemo u obzir o kome se radi.

Mikić je pozvao tužilaštvo da shodno navodima DRI-a pokrene istragu, ispita slučaj i procesuira odgovorne za nezakonito trošenje novca.

„Međutim, ono što je najvažnije jeste da dolazi vrijeme promjena, vrijeme koje će raspetljati sve njihove sumnjive i mutne poslove za koje će morati da odgovaraju. Isključivo njihov odlazak može garantovati početak domaćinskog raspolaganja i dobrog upravljanja svim našim resursima“, zaključio je Mikić.

Bonus video: