Biraće nasljednika Sretena Radonjića

Predlog inicijative za razrešenje Radonjića i Obrenovića podnijelo je više poslanika vlasti zbog toga što je Savjet u martu 2019. godine donio mišljenje na osnovu kojeg je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti počelo sa objavljivanja imena hiljada osoba koje su u bile u samoizolaciji

8604 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Administrativni Odbor Skupštine Crne Gore pokrenuo je postupak imenovanja predsjednika i jednog člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP).

Skupština je krajem decembra razriješila dužnosti predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Sretena Radonjića i člana Savjeta Agencije Bojana Obrenovića.

Predlog inicijative za razrešenje Radonjića i Obrenovića podnijelo je više poslanika vlasti zbog toga što je Savjet u martu 2019. godine donio mišljenje na osnovu kojeg je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti počelo sa objavljivanja imena hiljada osoba koje su u bile u samoizolaciji.

Sreten Radonjić
Sreten Radonjićfoto: Luka Zeković

Savjet Agencije ima predsjednika i dva člana.

Predsjednika i članove Savjeta Agencije imenuje Skupština Crne Gore.

Predsjednik Administrativnog odbora Milun Zogović je kazao da će javni poziv trajati 15 dana i da će isti biti objavljen na sajtu Skupštine i dnevnom listu "Dan".

Pored toga, administrativni Odbor je utvrdio da kandidat Crnogorske akademije nauke i umjetnosti (CANU) Predrag Miranović ispunjava uslove da zauzme mjesto Žarka Mirkovića kao člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore.

Administrativni odbor jednoglasno je predložio Miranovića za člana Savjeta, a konstatovano je da je CANU za svog kandidata blagovremeno dostavila potpunu dokumentaciju.

Utvrđena lista kandidata će biti objavljena na internet sajtu Skupštine Službenom listu Crne Gore i Dnevnim novinama "Dan".

Za člana Savjeta RTCG bio je predložen i Ivan Jovović od strane Matice crnogorske, ali je konstatovano da je predlagač dostavio nepotpunu dokumentaciju jer nije dostavio finansijski izvještaj za prethodne tri godine u skladu sa zakonom.

Bonus video: