Živković: Ključno sačuvati političku stabilnost

On je istakao da je DPS pokazao zrelost i iz opozicionih klupa, kao i da su se, kako smatra Živković, državnički odgovorno i iz te pozicije borili za državne i nacionalne interese Crne Gore

4567 pregleda 71 reakcija 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U Crnoj Gori, sada je ključno sačuvati političku stabilnost i omogućiti formiranje stabilne proevropske većine u Skupštini, koja će imati prevashodni cilj da usvoji rješenja koja će deblokirati evropski put države, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Živković je to kazao na sastanku sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom.

On je istakao da je DPS pokazao zrelost i iz opozicionih klupa, kao i da su se, kako smatra Živković, državnički odgovorno i iz te pozicije borili za državne i nacionalne interese Crne Gore.

Danijel Živković, Janina Hrebičkova
foto: DPS

“Živković je dodao da je sada ključno sačuvati političku stabilnost i omogućiti formiranje stabilne proevropske većine u Skupštini koja će imati prevashodni cilj da usvoji rješenja koja će deblokirati evropski put Crne Gore i vratiti našu zemlju na trasu integracionog procesa”, kaže se u saopštenju.

Hrebičkova je kazala da se od bilo koje nove administracije očekuje da će ubrzati napredak u poglavljima koja se odnose na pravnu državu, i da će vratiti zemlju u ulogu predvodnika u evropskim integracijama.

Ona je dodala da je Češka već pri svom prethodnom predsjedavanju razuvjerila pojedine skeptične stavove Evropske unije i doprinijela tome da Crna Gora može podnijeti prijavu za članstvo.

"Radimo na tome da i naše predstojeće predsjedništvo podrži evropsku integraciju cijelog regiona uključujući i Crnu Goru”, navela je Hrebičkova.

Bonus video: