Zdravo Berane: U DPS-u ni sami ne znaju da li vlast nazivaju legitimnom ili ne

"A što se DPS-a tiče i njihovu neprincipijelnost na relaciji nelegitimno-legitimno u neku ruku razumijemo,ipak nije lako posle 30.000 ćevapa pojedenih a kompenzovanih opštinskim stanom,razumno razmisljati.Teški su za varenje”
3 komentar(a)
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Ažurirano: 25.10.2017. 09:29h

Iz vladajuće kolaicije u Beranama Zdravo Berane SNP – DF ocijenili su da OO DPS u ovom gradu ne može da se usaglasi oko toga kako naziva tu vlast, legitimnom ili nelegitimnom.

“Poznato je da su odbornici DPS-a Berana, bojkotovali prethodnodno zasijedanje lokalnog parlamenta,kako samu sjednicu tako i sjednice skupštinskih radnih tijela, ističući kao razlog da je vlast nelegitimna I da ne žele da učestvuju u njenom radu. Međutim nekoliko nedjelja nakon održavanja Skupštine, koju smo održali I bez njih,na kojoj je usvojeno 11 tačaka dnevog reda i koja je održana u zakonom propisanom roku,u obavljanju svojih redovnih aktivnosti zasijedala su dva skupštinska radna tijela. Na obje sjednice gle čuda prisustvovali su svi članovi iz reda odbornika DPS-a”, saopšteno je iz ove kolaicije.

Oni su optužili DPS da pokušava da izazove vanredne parlamentarne izbore a da pri tome “nijesu odgovorili kako su opjačkali Opštinu za oko 20.000.000. eura".

“Ne možemo a da se ne zapitamo kako je odjednom “Mašan prelomio”? Da li je do gaženja principa od strane DPS u vidu nedavanja legitimiteta beranskoj vlasti došlo zbog posljedica proučavanja zakona I podzakonskih akata u kojima je jasno propisano na koji način se raspušta Skupština,na koji način I zbog cega se raspisuju vanredni izbori I da im je realnost raspršila sve snove o padu beranske vlasti. Drugi razlog neprincipijelnog ponasanja DPS opozicije jeste jos jedna po njih surova realnost o kojoj govore brojke.Na poslednjim parlamentarnim izborima DPS je izgubio podršku preko 1.500.građana Berana u odnosu na lokalne izbore 2014.godine”, tvde iz kolaicije Zdravo Berane”.

Oni tvrde i da “u redovima OO DPS Berane vlada raskol i da su su svjesni činjenice da vlast nikada više ne mogu dobiti”.

“Poručujemo da je koalicija “Zdravo Berane”jaka,snažna,dokazana u svom poštenom radu,a da radimo u korist građana dokazujemo svakog dana,to gradjani vide i znaju da prepoznaju kvalitet. Koalicija “Zdravo Berane” će i u narednom periodu vršiti vlast i time nastaviti svoj rad u interesu gradjana. A što se DPS-a tiče i njihovu neprincipijelnost na relaciji nelegitimno-legitimno u neku ruku razumijemo,ipak nije lako posle 30.000 ćevapa pojedenih a kompenzovanih opštinskim stanom,razumno razmisljati.Teški su za varenje”, zaključuje se u saopštenju koalicije Zdravo Berane.

Bonus video: