Bečić: Svaka narodna pobjeda će biti sve ubjedljivija

"Na čelu svih institucija koje se bave izborima se nalaze kadrovi bivšeg režima ili kadrovi bliski GP URA. Evo, neka imaju tu prednost, mi im nudimo i uz tu prednost da idemo na izbore, jer znam koliko ćemo ih ubjedljivo pobijediti", kazao je lider Demokrata

29586 pregleda 147 reakcija 147 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Screenshot
Sa protesta, Foto: Screenshot
Ažurirano: 20.02.2022. 18:57h

Lider Demokrata Aleksa Bečić pozvao je na večerašnjem protestu na Žabljaku na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Kazao je da je "sreću naroda" nakon pobjede na izborima 30. avgusta 2020. pokvario jedan čovjek ili "šačica ljudi koji su imali najmanje mandata, a najviše vlasti".

"Nama nisu bile bitne funkcije i fotelje, bili smo spremni da im aplaudiramo izvan Vlade, da nemamo nijednog ministra, samo da bi ovaj narod bio srećan. Ali, prevarili su se, ako misle da su ovaj narod izdajom ili putem ka izdaji pobijedili. Ovaj narod diše slobodu, ustao je i odbraniće sve što smo zajedno stekli."

Aleksa Bečić Žabljak
foto: Čitalac Vijesti

Bečić je poručio da će "svaka narodna pobjeda" biti sve ubjedljivija. "Ako se ne može postići dogovor u okviru pobjedničke većine sa izbora, tražimo da ovo riješimo - isključivo olovkom".

Kazao je da su oni koji su dobili mandate na izborima 2020. te mandate dobili na obećanju da sa DPS-om neće stvarati parlamentarnu većinu.

"Na čelu svih institucija koje se bave izborima se nalaze kadrovi bivšeg režima ili kadrovi bliski Građanskom pokretu URA. Evo, neka imaju tu prednost, mi im nudimo i uz tu prednost da idemo na izbore, jer znam koliko ćemo ih ubjedljivo pobijediti."

Upitao je da li je bilo izbornih uslova u Nikšiću, Herceg Novom, Cetinju, Petnjici...

"Tada se niste pozivali na to, jer ste mislili da ćete pobijediti. Sada se bojite izbora i vi koji ste opozicija nećete na izbore. E, ima da idemo na izbore, jer narod mora da presudi", kazao je lider Demokrata.

Tamo gdje se narod ne pita je, kako je kazao, sve dozvoljeno. "To znači - anarhija, antidemokratija i javašluk. Mi to nećemo dati", poručio je Bečić.

Žabljak protest
foto: Čitalac Vijesti

Dragan Vukićević kazao je da danas pokušavaju Demokratsku partiju socijalista (DPS) vratiti na vlast oni koji su se zaklinjali da neće ići sa DPS-om.

"Mnoge su maske pale, a neke će, izgleda, pasti ovih dana. Nismo se okupili da branimo nečije fotelje, nego da nađemo rješenje za izlazak iz političkog ćorsokaka, a to su prijevremeni izbori, na kojima će građani dati sud", rekao je on.

Ocijenio je da je DPS napravio od Žabljaka "turističku Hirošimu".

"Ne boje te se Durmitorci, Dritane. Kao što smo litijama branili svetinje, protestima i blokadama ćemo odbraniti izbornu volju građana", kazao je on.

Žabljak protest
foto: Čitalac Vijesti

Jedna od predstavnica majki sa troje i više djece, Rajka Vemić, uputila je poruku partijskim liderima, kazavši da i nakon protesta moraju sjesti za isti sto i postići dogovor.

"Ukoliko se ne dogovorite, da li mislite da će iscrpljeni narod vječito da izlazi na ulice", upitala je.

Građani su nakon održanih govora krenuli u protestnu šetnju, gdje su se čula skandiranja "Hoćemo izbore", "Izdaja"...

Bonus video: