Nikolić: Formiranje manjinske Vlade zavisi isključivo od nas

"Tako, u maniru političkog analitičara, Jovana Marović se bavi kontempliranjem o reformama u DPS-u, zaboravljajući i previđajući očigledno - da je partija kojoj pripada nakon 30. avgusta 2020. godine formirala parlamentarnu većinu i postala ključni činilac koalicije koja je u posljednjih godina i po dana sistemski satirala crnogorski sistem u svakoj sferi", saopštio je Nikolić

29521 pregleda 373 reakcija 152 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Formiranje manjinske Vlade zavisi isključivo od klupa poslanika DPS-LP bez čijih 30 glasova nema, i neće biti, stabilne i evropske parlamentarne većine, i bez čijih glasova u Skupštini neće biti usvojen niti jedan jedini prijedlog koji dolazi iz Vlade.

To je saopštio portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić reagujući na navode potpredsjednice Građanskog pokreta URA Jovana Marović da ne prave koaliciju sa DPS-om, te da njihov stav da je neprihvatljivo njihovo učešće u izvršnoj vlasti dovoljno govori o tome šta misle o njihovom „reformisanju“”.

Prema njegovim riječima "buduća Vlada i sve njene odluke zavise u potpunosti od nas - baš ovakvih kakvi jesmo".

Nikolić je kazao da izjava Marović pokazuje zabrinjavajući trend da URA "umjesto ozbiljnom politikom nastavlja da se bavi praznim politikanstvom".

"Tako, u maniru političkog analitičara, Jovana Marović se bavi kontempliranjem o reformama u DPS-u, zaboravljajući i previđajući očigledno - da je partija kojoj pripada nakon 30. avgusta 2020. godine formirala parlamentarnu većinu i postala ključni činilac koalicije koja je u posljednjih godina i po dana sistemski satirala crnogorski sistem u svakoj sferi", saopštio je Nikolić.

Dodaje i da "sada, kada su priznali katastrofalnu grešku koju su napravili nakon 30. avgusta i kada pokazuju ambiciju da ponovo budu dio evropske platforme - čiji je DPS stožer i sa koje smo ih sve vrijeme pozivali da se vrate interesima države Crne Gore, ponovo ih savjetujemo da svoje opservacije oko stranačke politike zadrže u granicama GP URA".

"To što vi mislite o reformama u DPS-u ili to što mi mislimo o čitavoj istoriji pogrešnih odluka URE irelevantno je u odnosu na ono što misle građani. A oni u kontinuitetu govore da je za vašu partiju 5 odsto krajnji, a za DPS 35 odsto donji limit", istakao je Nikolić.

On je pozvao Marović da se vrate onome što ih je okupilo.

"Koncept stvaranja široke parlamentarne većine koja će imati reformski cilj da u interesu budućnosti Crne Gore stabilizuje državu i vrati nas na evropski kolosjek i poziciju lidera evropskih integracija", saopštio je porptarol DPS-a.

Bonus video: