Đeljošaj: Manjine mogu da podrže samo evropsku Vladu

"Postalo je malo degutantno svakodnevno pominjanje manjina", kazao je lider Albanske alternative

14211 pregleda 127 reakcija 43 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da su jasno i javno dali podršku lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću da bude mandatar za sastav nove vlade, a da je svakodnevno pominjanje manjina postalo degutantno.

"Danima se licitira sa podrškom manjina, sada sa pozivom podrške nekom potencijalnom mandataru za sastav nove Vlade. Postalo je malo degutantno svakodnevno pominjanje manjina. Jasno i javno smo iznijeli našu podršku da se mandat za sastav evropske vlade od nas je za Dritana Abazovića. I sada samo čekamo poštovanje Ustavne procedure", saopštio je Đeljošaj.

Manjine, kako je kazao, mogu da podrže samo evropsku Vladu. "I pored dobre komunikacije za ono što su životne potrebe naših građana, manjinske partije ne mogu da podrže nijedan koncept koji nije u potpunosti kompatibilan sa međunarodnim partnerima, i kako su oni kazali ZA SADA NE, a to je i naša opcija za sada!"

"Da budem otvoren do kraja, ako se nastavi dobra komunikacija i odnos kao u zadnje vrijeme, ovo za sada, može da se mijenja sa, sada je vrijeme, a ovo ne zavisi od nas, mi želimo da zajedno gradimo zajedničku evropsku budućnost", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: