Krivokapić-Barbosa: Dobru političku saradnju kapitalizovati u ekonomskom pogledu

Predsjednik Vlade je iskazao nadu da će obje strane, dobru političku saradnju, u budućem periodu uspjeti da kapitalizuju i u ekonomskom i privrednom pogledu, naročito kada je u pitanju saradnja u oblasti turizma, budući da su obje zemlje poznate po izuzetnim turističkim potencijalima

5537 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju odnosi između Crne Gore i Brazila biće izdignuti na još viši nivo, ocijenjeno je na sastanku predsjednik Vlade Crne Gore i ambasadora Brazila u Crnoj Gori Eduarda Botelju Barbosu.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Krivokapić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Brazila.

"Iskazujući zahvalnost za sve što je ambasada Brazila do sada uradila na planu tradicionalno prijateljskih odnosa između dvije daleke zemlje, premijer Krivokapić naglasio je zainteresovanost crnogorske strane za jačanje i intenziviranje bilateralnih odnosa sa državom koja je među osam najvećih ekonomija u svijetu", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je istakao važnost potpisivanja Memoranduma o razumijevanju koji bi učvrstio dobre odnose dvije države kroz periodične konsultacije o bilateralnim, regionalnim i multilateralnim pitanjima od obostanog značaja.

Krivokapić je iskazao nadu da će obje strane, dobru političku saradnju, u budućem periodu uspjeti da kapitalizuju i u ekonomskom i privrednom pogledu, naročito kada je u pitanju saradnja u oblasti turizma, budući da su obje zemlje poznate po izuzetnim turističkim potencijalima.

On je upoznao Barbosu sa, kako je saopšteno iz Vlade, “respektabilnim rezultatima koje je Vlada ostvarila u vrlo teškim i nepredvidljivim tranzicionim i pandemijskim uslovima u proteklih četrnaest mjeseci svoga rada”.

Odlazeći ambasador Brazila u Crnoj Gori Eduardo Barbosa, zahvalio je na prilici što je predstavljao svoju zemlju u Crnoj Gori iz koje će ponijeti divne uspomene i kao turista i kao ambasador.

Ambasador Brazila naglasio je da je Zapadni Balkan u vrhu prioriteta spoljne politike ove velike južnoameričke države, kao i da razumije složenost tranzicionih odnosa kako u regionu tako i na političkoj sceni Crne Gore, ali i da je politika dinamičan proces koji od svih učesnika zahtijeva da uvijek ulažu dodatni napor.

Bonus video: