Radulović-Barbosa: Crna Gora i Brazil dijele mnogo zajedničkih vrijednosti

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila koji će služiti kao dodatan podstrek unapređenju bilateralnih odnosa

5734 pregleda 19 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Crna Gora i Brazil će nastaviti da razvijaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose. Iako geografski udaljene, dvije države dijele mnogo zajedničkih vrijednosti – ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa ambasadorom Brazila sa sjedištem u Beogradu, Eduardom Boteljom Barbozom koji je boravio u oproštajnoj posjeti povodom završetka mandata.

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila koji će služiti kao dodatan podstrek unapređenju bilateralnih odnosa.

Radulović je tom prilikom kazao da dvije zemlje imaju potencijala za razvoj saradnje u brojnim oblastima, među kojima se izdvajaju turizam, privreda, kultura i sektor odbrane.

Posebno je ukazao na značaj Konzulata Crne Gore u Sao Paolu koji je otvoren 2016. godine, a na čijem se čelu nalazi počasni konzul Marko Brajović.

"Ambasador Barboza pohvalio je dobru saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova tokom njegovog mandata, naglasivši da će mu Crna Gora ostati u srcu. Takođe, dodao je da ga posebno raduje činjenica da u Crnoj Gori postoji interesovanje za izučavanje brazilskog portugalskog jezika, što će doprinijeti daljem približavanju kultura dvije zemlje, posebno među mladima", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: