Još nema termina sjednice GO SNP-a

"Danas smo raspravljali o modalitetima rješenja krize vlasti - šta je prihvatljivo za SNP, šta je dobro, šta nije... U vrlo ozbiljnom smo razmišljanju, gledamo kako bi koja odluka uticala na naše biračko tijelo", rečeno je nezvanično "Vijestima" iz SNP-a

18748 pregleda 201 reakcija 85 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) nije danas utvrdila termin održavanja sjednice Glavnog odbora (GO) stranke, na kojoj bi se taj organ izjasnio o potencijalnom učešću SNP-a u manjinskoj vladi - saznaju nezvanično "Vijesti".

Izvor "Vijesti" iz Predsjedništva SNP-a, čija je sjednica odražana danas, rekao je nezvanično da očekuje da će GO biti održan, kako je ranije i najavljeno, do kraja sedmice.

"Danas smo raspravljali o modalitetima rješenja krize vlasti - šta je prihvatljivo za SNP, šta je dobro, šta nije... U vrlo ozbiljnom smo razmišljanju, gledamo kako bi koja odluka uticala na naše biračko tijelo", rečeno je nezvanično "Vijestima".

Konačni dogovor parlamentarnih aktera o formiranju manjinske vlade, koju je predložila koalicija "Crno na bijelo" (GP URA i CIVIS), kasni jer se čeka odluka SNP-a o eventualnom učešću u tom modelu vlasti.

GO SNP-a zasjedao je 24. januara, ali tada, iako se to očekivalo, nije donio nikakvu odluku o ulozi stranke u novoj vlast.

Iz SNP-a su nezvanično najavljivali da će sjednica GO biti održana do kraja prošle sedmice, ali je pomjerna za drugu polovinu ove, bez preciziranja datuma njenog održavanja.

Bonus video: