Demokrate: Upozoravamo DPS, GP URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja

"Upozoravamo sve političke subjekte da odustanu od namjere prodaje izborne volje opoziciji i pokušaju vraćanja DPS-a na pozicije odlučivanja, kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti"

14369 pregleda 338 reakcija 73 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da su Demokratska partija socijalista (DPS), Građanski pokret URA i Socijalistika narodna partija (SNP) na kolegijumu predsjednika Skupštine "neposredno i posredno vršili neprimjeren pritisak na predsjedavajućeg da sazove sjednicu Skupštine Crne Gore u martu mjesecu, na kojoj bi se birao novi predsjednik Skupštine kao i 43. izdajnička Vlada Crne Gore".

"Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore saglasno Poslovniku Skupštine i Ustavu Crne Gore, u toku redovnog zasijedanja, saziva sjednice isključivo kada on to procijeni i kada se za to steknu politički uslovi, uz, kako je to i bila praksa, saglasnost predstavnika pobjedničke parlamentarne većine od 30. avgusta. Kako takva saglasnost ne postoji, već je jasno da DPS političkom korupcijom, zajedno sa UROM i SNP-om, pokušava da pravnim nasiljem preuzme vlast, upozoravamo DPS, GP URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja i uzurpacije Poslovnika i Ustava Crne Gore, jer je DPS, kako su i više puta priznali, izgubio na poslednjim parlamentarnim izborima", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da "onaj ko izgubi na izborima je u opoziciji i treba u opozicionim klupama da čeka sledeće izbore".

"A ne da se bavi igricama, prekrajanjima, korupcijom i izdajom. Mi nudimo izbore odmah, da narod olovkom riješi ovu krizu, da narod odluči koga želi u Vladi i parlamentarnoj većini, da narod opet kaže da neće kriminalce i njihove sluge na vlast. Međutim, politički kukavičluk je jasno manifestovan od strane opozicije glasanjem protiv odluke skraćenju mandata Skupštini Crne Gore. Jasno je zbog čega bježe od glasa naroda, a tek će, jer će ih narod sve više kažnjavati. Upozoravamo sve političke subjekte da odustanu od namjere prodaje izborne volje opoziciji i pokušaju vraćanja DPS-a na pozicije odlučivanja, kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti", navodi se u saopštenju.

Demokrate su pozvale građane da prisustvuju protestu u Podgorici, koji je zakazan za srijedu u 18 časova i da izraze svoje nezadvoljstvo i spriječe, kako su naveli, "namjeru URA i SNP, kao djelova pobjedničkih koalicija sa prethodnih parlamentarnih izbora, da bez izbora, suprotno volji naroda, predaju vlast u ruke DPS-a".

"Posljednja je šansa da odbranimo ono što smo postigli 30. avgusta 2020. godine i zato nemamo pravo da ostanemo kućama", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: