Bečić: Izdaju ne mogu da oprostim

Protest koji organizuju Demokrate, održava se pod sloganom "Ustani, odbrani, pobijedi"

47008 pregleda 696 reakcija 217 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Građani su se i večeras okupilu preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kako bi izrazili protest protiv najave formiranja manjinske Vlade.

Protest na koji pozivaju Demokrate, održan je pod sloganom "Ustani, odbrani, pobijedi".

protest Podgorica
foto: Luka Zeković

Građani su nosili državne zastave Crne Gore, zastave Kraljevine Crne Gore, zastavu Evropske unije...

Građani su nosili i transparente "Dao sam besu DPS-u", "Spajam dvije struje DPS i URE", "Veliki vezir, manjinska Vlada"...

Na protestu su bili poslanica Demokrata Zdenka Popović, poslanici Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Marko Milačić (Prava), ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakov Milatović i Milojko Spajić...

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je da kad se okrene i lijevo i desno nema šta reći nego "da je ustala Crna Gora da bi odbranila svoju budućnost.

Istakao je da su rekli ne da se izdajnička vlada bira u februaru.

Bogdanović
Bogdanovićfoto: Luka Zeković

"Nama nema bolje garancije da radimo ispravno nego kad vidimo sve te ljude na protestima. Građanine Crne Gore, potreban si protestu, da kažemo dosta je. Gdje god se brani Crna Gora mi smo tu", rekao je Bogdanović.

On je kazao okupljenima da se ponovo vide u subot u Beranama, a u srijedu u Podgorici.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je slobodan covjek hrabar, a neslobodan mešetar, izdajnik i kukavica.

"Zlatan bio ovaj podgorički sjeverac pri ovoj gorčini koju svi mi osjećamo zbog izdajničkog puta kojim su krenuli oni kojima smo i mi i vi dali povjerenje. Oni koji su krenuli da izdaju 30. avgust, najsvetiji datum u novijoj crnogorskoj istoriji, datum jedne od najvećih pobjeda crnogorskog naroda u svojoj istoriji", rekao je Bečić.

Istakao je da Crnogorci i crnogorski narod nikada izdaju nisu opraštali.

Bečić
Bečićfoto: Luka Zeković

"Kakav bi mi bili narod, kakvi bi bili ljudi, kakva bi mi danas bili država, da nismo učeni da držimo riječ. Mi bi danas bili država i društvo varalica, moralnog posrnuća",rekao je Bečić.

On je pitao da li postoji ijedan birač koji je glasao za koaliciju ZBCG,a koji je glasao da pet poslanika SNP pravi skupštinsku većinu sa DPS-om.

"Ne postoji, naravno. Da li postoji ijedan funkcioner GP URA koji je u kampanji za parlamentarne izbore rekao da namjeravaju da prave skupštinsku većinu sa DPS-om? Naravno da ne postoji. Zbog toga je to najveća izdaja u istoriji Crne Gore ako se završi na taj način", rekao je Bečić.

Aleksa Bečić
foto: Luka Zeković

Istakao je da ako se formira manjinska Vlada sa DPS-om, ta partija bi činila dvije trećine poslanika i "nema tog zakona, odluke, kadrovskog rješenja ni ministarskog postavljenja koje bi moglo da se realizuje bez volje DPS-a".

"Ta vlada bi bila u kabinetu predsjednika DPS-a koji bi kao na džojstiku određivao šta da se usvoji, a šta ne... Ovaj narod hoće ekonomsku slobodu, veće plate, dječje dodatke".

Bečić je kazao da su protesti ujedinili Crnu Goru.

"Narod mora pobijediti".

Nakon govora lidera Demokrata građani su krenuli u protestnu šetnju.

Građani su se nakon šetnje vratili na plato ispred Hrama.

Organizatori protesta kazali su da je prošlog puta "bilo ubačenih ljudi" i pozvali da se potencijalni incidenti prijave redarima.

Demokratska Crna Gora je nakon pada Vlade i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine, osim u Podgorici, proteste organizovali u Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Kolašinu i Žabljaku.

Bonus video: