SNP: Demokrate nemaju namjeru da pomognu u rješavanju krize, Bogdanović uputio pozdravno pismo Bulajiću

Pitaju da li su kolege iz Demokrata svjesne da blokadom rada parlamenta, blokiraju i život građana Crne Gore, onemogućavaju smanjenje akciza na gorivo koje je u ovom trenutku neophodno

6035 pregleda 17 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da njihove kolege iz Demokratske Crne Gore nemaju namjeru da pomognu u rješavanju duboke političke krize koja "nas već izvjesno vrijeme potresa", već je svojim potezima još više komplikuju, te da su odbile učešće u sastanku sjednica svih šefova poslaničkih klubova prije dva dana.

Kako navode u saopštenju, Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić zakazao je prije dva dana sjednicu šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine kojoj su prisustvovali svi (Dragan Ivanović, Slaven Radunović, Branko Radulović, Miloš Konatar) osim šefa kluba Demokrata Borisa Bogdanovića koji je, kako kažu, uputio pozdravno pismo.

"U pismu gospodinu Bulajiću, Bogdanović od njega traži da opstruira rad parlamenta i do pet mjeseci, papagajski pominjući nekakvu izdaju, prevaru i tome slično. Tema sastanka je bio pokušaj postizanja dogovora oko formiranja vlade od predstavnika parlamentarne većine. Postavlja se pitanje zašto Demokrate koje su iznjedrene u gnijezdu istine i pravde oličene u Socijalističkoj narodnoj partiji, dozvoljavaju sebi ovakve istupe i namjere, pokazujući da tako misle samo na sebe i svoje fotelje a ne na građane koji su im svojim glasovima omogućili da budu tu gdje jesu", piše u saopštenju.

Nadalje pitaju da li su kolege iz Demokrata svjesne da blokadom rada parlamenta, blokiraju i život građana Crne Gore, onemogućavaju smanjenje akciza na gorivo koje je u ovom trenutku neophodno, "jer postoji inicijativa koju je Vlada poslala Skupštini na usvajanje."

"Onemogućavaju ponovno glasanje o Zakonu o lokalnoj samoupravi kojim se omogućava održavanje lokalnih izbora u jednom danu u svim opštinama u Crnoj Gori. Na tom smo zadatku radili zajedno u oktobru i u decembru, ali su Demokrate promijenile kurs. Sada im to ne odgovara", poručili su iz SNP-a.

Dodaju da ne žele nikoga da "dozivaju pameti", već da samo podsjećaju na obaveze prema građanima kojima "smo svi dužni da se posvetimo."

"Pozivamo kolege iz Demokrata da umjesto optužbi koje šalju drugima, objasne građanima Crne Gore zašto njihov predsjednik kluba poslanika nije prisustvovao tako važnom sastanku kod potpredsjednika Skupštine Strahinje Bulajića", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: