"NEVJEROVATAN SPOJ KULTURA, NARODA I DRŽAVA"

Predstavnici mladih pokreta URA učestvovali na Svjetskom festivalu mladih i studenata

"Pored ceremonije otvaranja gdje se skrenula pažnja na svjetske probleme globalnog zagrijavanja, borbe protiv raka, gladi i siromaštva, tokom cijelog trajanja festivala učesnici su se mogli upoznati sa najnovijim tehnološkim dostignućima iz svijeta robotike, telekomunikacija i računara”
118 pregleda 2 komentar(a)
Festival u Sočiju, Foto: URA
Festival u Sočiju, Foto: URA
Ažurirano: 24.10.2017. 13:36h

Predstavnici Foruma mladih Građanskog pokreta URA Ana Rašović i Lazar Mirnović prisustvovali su 19. Svjetskom festivalu mladih i studenata koji se ove godine održavao u ruskom gradu Soči. Festival je trajao od 14. do 22. oktobra.

“Ovo je bila prilika mladim ljudima da dožive nevjerovatan spoj kultura, naroda i država, da se uče tolerantnosti i osjete građanima svijeta. Pored ceremonije otvaranja gdje se skrenula pažnja na svjetske probleme globalnog zagrijavanja, borbe protiv raka, gladi i siromaštva, tokom cijelog trajanja festivala učesnici su se mogli upoznati sa najnovijim tehnološkim dostignućima iz svijeta robotike, telekomunikacija i računara”, istakli su učesnici festivala iz pokreta URA.

Dodali su i da su učesnicima “pored tehnologije i inovacija organizovni seminari iz oblasti politike, govorništva, motivacionih govora na kojima su učestvovali najpoznatiji međunarodni političari, glumci i govornici.