Demokrate: Ne idemo na fingirane razgovore i ne prekrajamo izbornu volju građana

"Mandat se, kao u oktobru 2020. godine, saglasno demokratskim principima može dati samo onome ko donese potpise pobjedničke većine na izborima. Ako toga ne bude, mandat se vraća građanima da daju sud i odluče kako dalje", poručuju Demokrate

19965 pregleda 157 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da nisu dobili zvaničan pisani poziv za konsultacije oko mandatara kod predsjednika Crne Gore, kako je, kako su kazali, to do sada bila praksa.

"Stigao je jedino telefonski poziv našoj službenici juče popodne i informacija da se konsultacije održavaju jutros. Kakvi god pozivi bili, ne idemo na fingirane razgovore forme radi i ne prekrajamo izbornu volju građana Crne Gore", saopštili su iz Demokrata.

Mandat se, kao u oktobru 2020. godine, saglasno demokratskim principima može dati samo onome ko donese potpise pobjedničke većine na izborima, dodaju iz te partije.

"Ako toga ne bude, mandat se vraća građanima da daju sud i odluče kako dalje. Ne mogu izborni gubitnici bez izbora, varanjem preuzimati vlast. To je gaženje demokratije i volje naroda", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

25. Februar 2022.

Đukanović počinje konsultacije o mandataru

Bonus video: