SD: Nećemo dozvoliti etnički, nacionalni i birački inženjering

“Smatramo da je ovo pokušaj premijera Krivokapića i njegova dva ministra (Milojka) Spajića i (Jakova) Milatovića da obezbijede glasove za partiju koju su najavili da će formirati“, rekao je predsjednik Omladine SD-a Nikola Zirojević

7028 pregleda 186 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate (SD) neće dozvoliti etnički, nacionalni i birački inženjering koji odlazeća Vlada Zdravka Krivokapića pokušava da sprovede, poručeno je sa današnjeg performansa Omladine SD-a Glavnog grada.

Kako su kazali iz SD-a, performans je održan ispred zgrade Vlade povodom odluke o izmjenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Učesnici su nosili transparente „Stop vještačkoj promjeni demografske i nacionalne strukture stanovništva“, „Zaustavimo etnički i izborni inženjering koji odlazeća Vlada pokušava da sprovede“, „Akcija! Dobijte Vaše državljanstvo povoljno! Traje do izbora nove Vlade!“.

Predsjednik Omladine SD-a Nikola Zirojević rekao je da su se mladi okupili kako bi saopštili jasan stav partije da neće dozvoliti etnički, nacionalni i birački inženjering koji odlazeća Vlada pokušava da sprovede.

On je kazao da se radi o odluci koja je donijeta tajno i organizovano, u vremenu kada je u Skupštini proticala rasprava o izglasavanju nepovjerenja Vladi.

“Smatramo da je ovo pokušaj premijera Krivokapića i njegova dva ministra (Milojka) Spajića i (Jakova) Milatovića da obezbijede glasove za partiju koju su najavili da će formirati“, rekao je Zirojević.

On je istakao da, po riječima ministra, promjenom uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, državljanstvo može dobiti oko 11 hiljada ljudi, dok neki analitičari tvrde da ta brojka iznosi čak 60 hiljada.

On je istakao da će SD, dok se i koliko se budu pitale, učiniti sve da zaštite državne interese Crne Gore i interese građanki i građana.

„To svakako podrazumijeva i stavljanje van snage ove Odluke“, poručio je Zirojević.

Bonus video: