Crnogorska odgovara Vujoviću: Nije demagogija, nego antifašizam

“Umjesto da neprestano vodi računa i da se stara o svom ugledu i autoritetu institucije koju predstavlja, gospodin Vujović je postao "zvijezda“ na društvenim mrežama"
102 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska.me
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska.me
Ažurirano: 24.10.2017. 12:56h

“​Mnogo je razloga zbog kojih smatramo da Đorđe Vujović treba da bude razriješen funkcije predsjednika Skupštine opštine Budva i na ovom mjestu izdvajamo četiri, koja su po našem mišljenju ključna, navodi se u reagovanju Crnogorske koje potpisuju predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević, predsjednik budvanskog odbora Miodrag Čučka, te odbornici Andjela Ivanović i Pero Duletić.

Kako dodaju “naša opština i naša država ponose se antifašističkom borbom naših predaka i našom antifašističkom tradicijom"

“Zato osuđujemo svaki pokušaj relatizovanja dijela našeg nasljeđa kojim smo se u periodu nadiranja nacizma kao ideologije zločina svrstali u red civilizovanih i prosvijećenih naroda. Hirovite odluke predsjednika Skupštine opštine Budva da on, kako sam procijeni, izmjeri i odluči gdje će u ime Skupštine opštine Budva postavljati vijence za nas su neprihvatljive, naročito kada se tiču moguće relativizacije naše antifašističke tradicije.Drugo, gospodin Vujović je, od kada je izabran za predsjednika Skupštine opštine Budva, kontinuirano demonstrirao nepoznavanje ili nepoštovanje propisa i zakona i to neodgovaranjem na zahtjeve odborničkih klubova, kršenjem i zloupotrebom poslovnika i dopuštanjem da se izvršni dio vlasti neprimjereno i neosnovano miješa u zakonodavnu. Smatramo da je položaj u koji je Skupština opštine dovedena u vremenu Vujovićevog predsjedavanja sraman”, ističu u reagovanju.

Navode da u njihovoj inicijativi jasno piše da gospodin Vujović nije uspio da iznese autoritet koji mu daje institucija predsjednika Skupštine opštine.

“Umjesto da neprestano vodi računa i da se stara o svom ugledu i autoritetu institucije koju predstavlja, gospodin Vujović je postao "zvijezda“ na društvenim mrežama i to tako što saopštava izjave bez smisla i značenja, a javne resurse poput službenog vozila redovno koristi u privatne svrhe.

Četvrto, gospodin Vujović je u situaciji kada vladajuća koalicija u Skupštini opštine Budva nije imala većinu za obezbjeđivanje kvoruma za održavanje sjednice sve odbornike koji nisu prisustvovali sjednicama označio kao kupljene i korumpirane. Time je uvrijedio mnoge predstavnike građana u Skupštini opštine koji čestito i posvećeno obavljaju svoj posao i zbog toga Đorđe Vujović ne zaslužuje da ostane na funkciji na kojoj je danas.Postoji još mnogo razloga zbog kojih smatramo da odbornici u Skupštini opštine Budva treba da razriješe Đorđa Vujovića funkcije njenog predsjednika. Svojom najnovijom izjavom da je naša inicijativa demagoška i politikantska samo je pokazao da se ne orijentiše u pogledu opšte prihvaćenih vrijednosti, principa i standarda u demokratskom i prosvećenom svijetu”, zaključuju u saopštenju.

Vujović je ranije ocijenio da je incijativa Crnogorske obično politikanstvo.

On je tada rekao da je stvarni pokretač incijative nekadašnji potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović, pod čijom “dirigentskom palicom” su je potpisali odbornici Crnogorske i DPS-a.

Bonus video: