Klub poslanika DPS: Bulajić prekršio Poslovnik i Ustav, nećemo dozvoliti DF-u da evropske procese zaustave u Crnoj Gori

"Evidentno je da je ovaj iskusni i među kolegama, cijenjeni poslanik pokleknuo pod pritiskom svojih partijskih šefova, i tako pristao da bude puki izvršilac naredbe onih koji svoje političko djelovanje zasnivaju na služenju interesima drugih država, a rade sve na štetu sopstvene države i svega crnogorskog"

33060 pregleda 292 reakcija 95 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da je odbijajući da zakaže sjednicu redovnog zasijedanja parlamenta, koja treba da počne prvog radnog dana u martu, v.d. predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić grubo prekršio Poslovnik o radu Skupštine i Ustav Crne Gore.

"Blokada rada parlamenta, nastavak je političke destrukcije, godinama unazad jedine konstante u političkom djelovanju grupacije kojoj pripada Bulajić. Evidentno je da je ovaj iskusni i među kolegama, cijenjeni poslanik pokleknuo pod pritiskom svojih partijskih šefova, i tako pristao da bude puki izvršilac naredbe onih koji svoje političko djelovanje zasnivaju na služenju interesima drugih država, a rade sve na štetu sopstvene države i svega crnogorskog", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Bulajić "tako, nažalost, u zrelim godinama svoje političke karijere dozvolio da bude eksponent sebi nadređenih partijskih lidera".

"Koji već danima u njegovo ime najavljuju kakvu će odluku donijeti, i na koji način će je saopštiti, ne mareći što ga na taj način diskredituju i omalovažavaju. Ipak, i pored činjenice da su mu drugi suflirali, i da je zato pogazio ono što je prije neki dan obećao poslanicima, Bulajiću kao iskusnom političaru treba da bude jasno da ga to ni u kom slučaju ne abolira od ozbiljne odgovornosti za zloupotrebu funkcije, podrivanje ustavnog uređenja u cilju blokade političkog sistema i zaustavljanja evropskih procesa u našoj državi", zaključuje se u saopštenju .

Bonus video: