"Evropa sad" kreće iz Berana

Danas inicijalni sastanak novoformiranog pokreta “Berane sad” koji su podržali Zdravko Krivokapić, Milojko Spajić i Jakov Milatović

24561 pregleda 561 reakcija 67 komentar(a)
Milatović i Spajić, Foto: Luka Zeković
Milatović i Spajić, Foto: Luka Zeković

U Beranama će danas biti održan inicijalni sastanak novoformiranog pokreta “Berane sad”, koji su podržali predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić, kao i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, najavljeno je.

”Podršku će svojim učešćem na sastanku pružiti i predsjednik prve demokratske Vlade, Zdravko Krivokapić, kao i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović”, najavljeno je iz pokreta “Berane sad”, za čijeg je predsjednika ranije izabran beranski privrednik Mladen Premović.

Najava nije potpisana, a poslata je sa gmaila - beranesad2022.

U saopštenji se izražava očekivanje da će taj pokre narednih dana podržati i ostali članovi Vlade, koji su, kako je navedeno, ostali utemeljeni u zalaganju za demokratizaciju društva i jasno distancirani od mogućih korupcionaških učešća, pogotovo političkih.

”Na sastanku, koji će biti otvoren za javnost, učestvovaće brojni ugledni Beranci, koji su odlučni da aktivnim angažmanom pomognu unapređenju razvoja rodnog grada”, navodi se u saopštenju.

U Beranama će lokalni izbori biti održani 27. marta.

Premijer Krivokapić je više puta indirektno najavljivao formiranje partije, a Milatović je ranije rekao da bi u slučaju formiranja nove partije, možda najbolje bilo da se ona zove “Evropa sad”.

Ta najava je naišla na kritike dijela javnosti, s obzirom na to da je aktuelna Vlada sprovela ekonomski program pod nazivom “Evropa sad” i da sada zloupotrebljavaju državne resursa sa pozicije ministarske funkcije koju vrše u tehničkom mandatu.

Vladi Zdravka Krivokapića je 4. februara izglasano nepovjerenje nakon što je prethodno GP URA predložila koncept manjinske vlade u kojoj ne bi bilo DPS-a ni DF-a.

Bonus video: