URA: Nedopustivo ratovima rješavati sporove

"Snažno stojimo uz naše partnere iz Evropske unije i NATO-a i vjerujemo da ćemo zajednički doprinijeti pronalaženju rješenja za prevazilaženje ove situcije i doprinijeti očuvanju mira i stabilnosti"

6338 pregleda 123 reakcija 14 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Vojna agresije Rusije na Ukrajinu je za najoštriju osudu, a samo pribjegavanje ratu kao sredstvu za rješavanje sporova je nedopustivo, neopravdano i zabrinjavajuće, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

"Još jednom izražavamo solidarnost sa građankama i građanima Ukrajine i žaljenje zbog stradanja velikog broja civila. Naše misli su uz njihove porodice. Ujedno upućujemo i podršku građankama i građanima koji se protive agresiji i izražavaju svoje neslaganje sa Putinovim odlukama protestima širom Rusije", saopštili su iz te partije.

Pozvali su na poštovanje povelje Ujedinjenih nacija, međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine.

"Iznova ponavljamo i našu posvećenost evropskoj bezbjednosti i stabilnosti, sistemu vrijednosti i zajedničkoj saradnji. Snažno stojimo uz naše partnere iz Evropske unije i NATO-a i vjerujemo da ćemo zajednički doprinijeti pronalaženju rješenja za prevazilaženje ove situcije i doprinijeti očuvanju mira i stabilnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: