DF: Ukrajinska ambasada poziva dobrovoljce da učestvuju u sukobima

"Zahtijevamo da nadležni organi hitno reaguju u vezi ovog skandala i bezbjednosne prijetnje. U suprotnom, moglo bi se pomisliti da je svima u Crnoj Gori, svakoj ambasadi i centru moći, kad god negdje izbije rat, dozvoljeno da poziva na pobunu i formiranje raznih dobrovoljačkih jedinica", ističu iz DF-a

15621 pregleda 67 reakcija 52 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Demokratski front (DF) tvrdi da ambasada Ukrajine u Crnoj Gori poziva da se organizuju i formiraju dobrovoljački odredi i legije koje bi učestvovale u aktuelnim sukobima. To je, kako ističu, nedozvoljen i zakonom kažnjiv čin.

"Crna Gora, očigledno, postaje poligon za regrutovanje plaćenika, a sve se dešava pred očima zvanične Crne Gore. Nevjerovatno zvuči činjenica da se još niko iz bezbjednosnih struktura i policije ne oglašava na ovaj skandalozni, nediplomatski i nezakoniti čin kojim se direktno poziva na izazivanje haosa u Crnoj Gori", saopštio je DF.

Ocijenili su da je to jedan od dokaza da su službe u Crnoj Gori u rasulu "i da su ih upravo rasturili i izbušili oni koji se predstavljaju kao partneri Crne Gore".

"Zahtijevamo da nadležni organi hitno reaguju u vezi ovog skandala i bezbjednosne prijetnje. U suprotnom, moglo bi se pomisliti da je svima u Crnoj Gori, svakoj ambasadi i centru moći, kad god negdje izbije rat, dozvoljeno da poziva na pobunu i formiranje raznih dobrovoljačkih jedinica", ističu iz DF-a.

Oni su saopštili da je to "nasljeđe katastrofalne diplomatije DPS", čije su, kako su dodali, ponašanje naslijedili i predstavnici vlade Zdravka Krivokapića.

"Jedno podsjećanje - kada su se 2014. godine pojavile neke informacije da jedan ili dva čovjeka iz Crne Gore žele da idu da se bore kao dobrovoljci na strani Donjecka i Luganjska, sve se diglo na noge, a sada svi ćute kada se poziva na mobilizaciju i formiranje nekih legija stranaca. Narod Crne Gore je prolio mnogo krvi braneći ovu zemlju i čitavu otadžbinu svojih predaka, a ovi pozivi iz ambasade Ukrajine su očigledan pokušaj destabilizacije i poziv našoj djeci da stradaju za nečije tuđe interese", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: