DPS predao listu za lokalne izbore u Beranama

Juče je listu predala grupa građana Alternativa, pod nazivom “Berane ima alternativu”, a nijedna druga partija niti koalicija do ovog trenutka nije više to učinila, i ako rok za predaju lista istice sjutra u ponoć.

7886 pregleda 126 reakcija 19 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić

Demokratska partija socijalista (DPS), sa koalicionim partnerima SD, BS i LS, danas je predala listu za lokalne izbore u Beranama.

Lista nosi naziv “Da za Berane i Crnu Goru” a prva na listi je predsjednica Opštinskog odbora DPS Lidija Kljajić.

Iz opštinske izborne komisije Vijestima su kazali da je juče listu predala grupa građana Alternativa, pod nazivom “Berane ima alternativu”. Prvi na ovoj listi je Jovan Petrović.

Nijedna druga partija niti koalicija do ovog trenutka nije više to učinila, i ako rok za predaju lista istice sjutra u ponoć.

Izbori u Beranama zakazani su za 27. mart, kao i u Ulcinju.

Ono što je sasvim sigurno je da će koalicionu listu “Za budućnost Berana” predvoditi funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) Vuko Todorović, a sjutra će se znati ko će još biti u toj koaliciji.

Prvi na listi Socijalističke narodne partije (SNP) biće sadašnji predsjednik opštine i predsjednik OO SNP Tihomir Bogavac.

Listu pokreta “Berane sad” koju podržavaju ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, kao i odlazeći premijer Krivokapić, predvodiće privrednik Mladen Premović.

Nezvanično, u Demokratskoj Crnoj Gori se još uvijek vijeća i oko načina izlaska i oko prvog na listi.

Na izborima bi trebalo da učestvuju još Ujedinjena Crna Gora, Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret za promjene (PZP), a učešće je najavila i Prava Crna Gora čiju listu će predvoditi Milovan Živković.

Zbog neizvjesnosti koja je vladala oko toga da li će izbori u Beranama i Ulcinju biti odloženi, sve partije liste predaju u poslednjem trenutku.

Bonus video: