Klub poslanika DPS predao Rezoluciju povodom vojne agresije Rusije na Ukrajinu: Očekujemo da bude usvojena jednoglasno

"Smatramo da Skupština Crne Gore usvajanjem predloženog dokumenta, mora najoštrije osuditi otvoreni čin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Ruske Federacije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi"

5079 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da su usljed aktuelnih ratnih dešavanja i, kako navode, svih posljedica koje one sa sobom nose u skupštinsku proceduru predali Rezoluciju povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, poručivši da očekuju da bude usvojena jednoglasno.

"Smatramo da Skupština Crne Gore usvajanjem predloženog dokumenta, mora najoštrije osuditi otvoreni čin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Ruske Federacije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi", poručuju u saopštenju.

Navode da bi to bio i način da se uputi apel na organe vlasti Ruske Federacije da "hitno zaustave svoja vojna dejstva i prekinu akt agresije."

U saopštenju poručuju da je, u cilju iskazivanja potpune spremnosti da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim evropskim saveznicima, za očekivati da Skupština Crne Gore pruži podršku do sada preduzetim mjerama od strane Evropske unije i partnerskih država na suzbijanju akta agresije.

"Osim toga potrebno je iskazati najdublje saosjećanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suočava sa najvećim izazovima i patnjama od završetka Drugog svjetskog rata", poručili su iz Kluba poslanika DPS.

U saopštenju pozivaju na puno poštovanje i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, hitan prestanak uništavanja vojnih i civilnih objekta, i ugrožavanja života miliona ljudi, od kojih su to, kako navode, uglavnom nedužni civili.

"Na kraju izražavamo uvjerenje da će se na osnovu svih navedenih činjenica, predata Rezolucija povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu biti usvojena jednoglasno od strane svih naših kolega poslanika crnogorskog parlamenta", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: