Popović: Dešavanja iz Ukrajine mogu se preliti na Zapadni Balkan i Crnu Goru, status u NATO-u jedino svjetlo u tunelu

Kazao je da će dok ne čuju ko je tačno mandatar za sastav nove vlade biti prilično "uzdržani i nesvrstani"

10421 pregleda 17 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Lider Liberalne partije (LP) Andrija Popović poručio je nakon konsultacija sa predsjednikom države Milom Đukanovićem da se situacija u Ukrajini može preliti i na Zapadni Balkan i Crnu Goru, te da je "jedino svjetlo u tom tunelu" status Crne Gore u NATO-u.

"LP je razmijenila mišljenja s predsjednikom i o veoma teškoj situaciji u Evropi u vezi agresije na Ukrajinu, i konstatovali da se sve to može preliti i na Zapadni Balkan i Crnu Goru. Jedino svjetlo u tom tunelu je status Crne Gore u NATO-u. Tek sad vidimo šta smo postigli s tim", izjavio je Popović.

Poručio je da je Crna Gora u najtežoj situaciji od obnove nezavisnosti jer su sve grane vlasti su u v. d. stanju i da danas "praktično moramo izabrati novu vladu i predsjednika Skupštine uprkos opstrukcijama."

Popović je potom kazao da će dok ne čuju ko je tačno mandatar za sastav nove vlade biti prilično "uzdržani i nesvrstani".

"Svakako kad se bude glasalo u parlamentu mi ćemo se aktivno uključiti. Dali smo doprinos prilikom razrješenja odlazeće Vlade i predsjednika Skupštine. Za LP postoje samo crnogorski nacionalni interesi i evroatlantske integracije", izjavio je lider LP.

Upitan da li je LP-u prihvatljivo da lider GP URA Dritan Abazović bude mandatar, Popović je odgovorio da će odluku o tome morati da donesu stranački organi.

"Mogu samo uslovno da govorim o tome... Sve će zavisiti od programa i sastava vlade koju mandatar predoči LP-u i javnosti", poručio je Popović.

Bonus video: