Huter: Maske konačno pale, SDP slomom suverenističkog bloka formira vlast tražeći koaliciju s Joanikijem

"DPS svojim odlaskom u opoziciju pokazao da ne želi da paktira s onim političkim snagama koje su 4. i 5. septembra, gumenim mecima, suzavcima i bojnim otrovima, zasipale građane Cetinja"

6824 pregleda 20 komentar(a)
Huter, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Huter, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Povodom izbora novog gradonačelnika Cetinja odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice Oskar Huter poručio je na današnjoj konferenciji za medije da su maske konačno pale, naglasivši da je DPS svojim odlaskom u opoziciju "pokazao da ne želi da paktira s onim političkim snagama koje su 4. i 5. septembra, gumenim mecima, suzavcima i bojnim otrovima, zasipale građane Cetinja".

On je poručio da SDP ni jednim svojim gestom uoči lokalnih izbora, nije nagovijestio svojim glasačima da će formirati vlast sa Demokratama i Urom.

“Sami vidite da izbor gradonačelnika nije ono što je SDP najavljivala tokom predizborne kampanje. Govorili su da je njima cilj depolitizovanje lokalne uprave, da su im u fokusu nestranačke ličnosti, ali na kraju se ipak sve ogolilo i postalo jasno ko je želio fotelju, a ko se za tu fotelju nije htio baviti neprincipijelnim koalicijama”, poručio je Huter.

Kazao je da je činjenica da je 80% građana Cetinja na lokalnim izborima poručilo ono što je reklo 4. i 5. septembra, ali da i pored svega toga, SDP, "slomom suverenističkog bloka", formira vlasti sa preostalih 20% tražeći, kako navodi, koaliciju sa Joanikijem.

U saopštenju se navodi da je Huter, odgovarajući na pitanje kako vidi Staru gardu Liberalnog saveza u kontekstu priče DPS-a da se urušava suverenistički blok na Cetinju, poručio da se nada da će se svi „prizvati pameti“.

"I ranije je bilo sličnih brodoloma koji su manje partije činjene i na državnom nivou ali opet su se na kraju vraćali kući. Tako da vjerujem da će se dozvati pameti, vratiti svojoj kući, a naša kuća su i Cetinje i Crna Gora", zaključio je Huter.

Na konferenciji je govorio i predsjednik Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje, Božidar Drecun, poručivši da će građanima Cetinja vrlo brzo biti jasno da li se danas u Prijestonici formira neprincipijelna koalicija.

Bonus video: