LPCG: AEM da odmah i bez odlaganja privremeno ograniči emitovanje emitera koji potiču ili se finansiraju iz Rusije

"Sve sankcije uključujući ekonomske, korporativne i političke primijeniti sad i odmah ili ćemo biti saučesnici u krvavom piru nad nedužnim ukrajinskim građanima. Posebno primijeniti ograničenja u oblasti elekrtonskih i štampanih medija koji dolaze iz Rusije, a koje je EU označila kao propagatore agresije"

2440 pregleda 20 reakcija 3 komentar(a)
LPCG, Foto: Liberalna partija
LPCG, Foto: Liberalna partija

Član Predsjedništva Liberalne partije (LP) CG i predsjednik Odbora Glavnog grada Jovan Rabrenović pozvao je u ime te partije Agenciju za elektronske medije (AEM) da "odmah i bez odlaganja naloži svim distributivnim operaterima da privremeno ograniče emitovanje i reemitovanje emitera koji potiču iz Ruske Federacije ili ih ona finansira."

Rabrenović je poručio da se u trenucima "kad civilizovani svijet sa zebnjom prati dešavanja u Ukrajini postajemo svjesni smo da je agresija zvanične Rusije prijetnja svima nama i da se nešto slično može dogoditi bilo kojoj državi Evrope ako se ne preduzmu efikasne mjere na slomu imperijalističkih planova ove države."

"Crna Gora mora hitno i bez odlaganja primijeniti sve mjere koje Evropska Unija uvodi protiv Rusije koja je izvršila invaziju na jednu suverenu državu. Za ovakav, u savremenoj Evropi, nezabilježen čin agresije moramo upotrijebiti sve legitimne metode kako bi se okupacija Ukrajine zaustvila, a agresor vratio na svoju teritoriju. Sve sankcije uključujući ekonomske, korporativne i političke primijeniti sad i odmah ili ćemo biti saučesnici u krvavom piru nad nedužnim ukrajinskim građanima. Posebno primijeniti ograničenja u oblasti elekrtonskih i štampanih medija koji dolaze iz Rusije, a koje je EU označila kao propagatore agresije", piše u saopštenju.

Crnogorski javni i medijski prostor, navodi Rabrenović, mora biti zaštićen od malicioznih i propagandističkih poruka koje plasiraju ruski mediji i njima bliski pojedinci.

"U cilju zaštite javne bezbijednosti Crne Gore i njene pozicije u NATO savezu kao i zbog statusa kandidatkinje za ulazak u EU nosioci izvršne vlasti trebaju pokazati maksimalnu odgovornost i posvećenost idealima savremene Evrope. Crna Gora mora postupiti u skladu sa odlukom koju je usvojila Evropska komisija i donijeti hitnu odluku o privremenoj zabrani emitovanja za sve kanale koji potiču iz Ruske Federacije. U časovima dok se u srcu Evrope pred očima svih nas dešava agresija na jednu suverenu državu i dok nas scene patnje i smrti ukrajinskog naroda duboko potresaju i bole ne možemo a da ne dignemo svoj glas i učinimo sve kako bismo dali svoj doprinos da ovaj bezumni čin bude što prije prekinut", zaključuje u saopštenju.

Bonus video: