Krivokapić na Univerzitetu Oksford: Povratak etike u crnogorsku politiku može da se desi prevashodno sa novim ljudima

Krivokapić je, kako se navodi, boravio na Univerzitetu Oksford u društvu ministra za ekonomski razvoj Jakova Milatovića, inače alumniste ovog prestižnog univerziteta

5795 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je na Univerzitetu Oksford, u Centru za evropske studije (St Antony's College), održao predavanje na temu "Politika i etika", saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Krivokapić je, kako se navodi, boravio na Univerzitetu Oksford u društvu ministra za ekonomski razvoj Jakova Milatovića, inače alumniste ovog prestižnog univerziteta.

"U okviru predavanja, premijer Krivokapić je naglasio nužnost povratka etike u crnogorsku politiku, napominjući da se, u crnogorskom slučaju, to može jedino desiti prevashodno sa novim ljudima, uz uslov da se oni pojedinci koji se bave politikom duži niz godina, a koje ne prate opipljivi rezultati ili ih prate negativne političke etikete, trebaju povući sa političke scene", dodaje se u saopštenju.

"Takvi ljudi predstavljaju glavnu prepreku ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore", istakao je Krivokapić.

Zdravko Krivokapić na Oksfordu
foto: Vlada Crne Gore

On je, dodaju, istakao kako korupcija, a naročito politička korupcija, razara društveno tkivo Crne Gore i udaljava je od evropskih vrijednosti. "Elaborirajući postojeću političku situaciju u Crnoj Gori, premijer je istakao da vanredni izbori predstavljaju jedini održivi izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora. Premijer je dodao i to da su promjena političke kulture i uspostavljanje dijaloga, bez primjesa političke trgovine i korupcije, jedino mogući sa novim progresivnim snagama koje istinski, a ne samo deklarativno i šarlatanski, baštine evropske vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: