Stijović zarađivao oko 1.450 eura

Rok za dostavljanje kartona Agenciji za sprečavanje korupcije je 31. mart

3006 pregleda 12 komentar(a)
Stijović, Foto: BORIS PEJOVIC
Stijović, Foto: BORIS PEJOVIC

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović prošle godine primao je ministarsku platu od malo više od 1.450 eura. To se vidi iz redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Stijović je član Vladinog Savjeta za konkurentnost i tri komisije, ali za to nije plaćen.

U kartonu je prijavio da je prošle godine imao još dva prihoda na ime konsultantskih usluga - 863 eura isplaćenih za rad na Prostornom planu Crne Gore još 2020. godine, a nepunih 1.300 eura primio je na osnovu ugovora sa PFAO za rad iste godine.

Njegova supruga Svjetlana Stijović od maja prihoduje 550 eura mjesečno od slobodne profesije. “Vijesti” su prošlog mjeseca objavile da je supruga u maju dobila državljanstvo Crne Gore kao osoba “od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski, sportski i drugi interes”.

Ministar je vlasnik garsonjere i stana od 23 i 52 metra kvadratna, a supruga stana od 46 i polovine kuće od 122 metra kavadratna. Pored toga je suvlasnica više desetina hiljada kvadrata zemljišta.

On je na kraju prošle godine imao ušteđeno 7.000, a sredinom prošle godine je podigao 20.000 gotovinskog kredita koji vraća u ratama od 543 eura mjesečno. On nije dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Javni funkcioneri dužni su da do kraja mjeseca dostave redovan godišnji imovinski karton za prošlu godinu.

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić dostavila je sredinom prošlog mjeseca Agenciji uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura. Ova prijava odnosi se na 14.000 eura, koje je dobila za angažman u ReSPA za period od jula do oktobra 2020. godine. Srzentić je u decembru imenovana za ministarku.

Bonus video: