Demokrate: "Izdajnički plan" da se kidnapuje svaki glas protiv DPS-a i isporuči DPS-u

"Svakom građaninu u Crnoj Gori je, i bez sjednice bilo čijeg glavnog odbora, potpuno očigledno da je na sceni izdaja njihovih snova o boljem životu i koaliranju sa onima koji će se opet potruditi da, kao tri decenije za nama, samo oni žive bolje, a građani jedva preživljavaju"

24669 pregleda 219 reakcija 58 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Demokratska Crna Gora

Ovih dana i nedjelja svjedočimo nezapamćenoj prevari, "izdajničkom planu" smišljenom u glavama onih koje smo zajedno porazili 30. avgusta 2020. godine i njihovih nalogodavaca iz centara moći u zemlji i regionu, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su dodali da se taj plan ukratko sastoji u sljedećem: kidnapovati svaki glas koji je prije godinu i po sa izrazitim zadovoljstvom i radošću dat protiv DPS-a (Demokratska partija socijalista) i isporučiti ga na tacnu upravo tom i takvom DPS-u. Ni "zdravom", ni reformisanom, ni promijenjenom, ni rafiniranom, ni presvučenom, ni proevropskom (kakve su iluzije neki imali u pogledu karaktera te partije i u javnost ih slali), već baš takvom DPS-u.

"DPS-u koji nas je, ako su neki zaboravili, krao, premlaćivao, hapsio, prisluškivao, pratio. DPS-u koji je našu mladost tjerao iz zemlje, koji nam je prošlost učinio mučnom. Kako su to učinili? Prvo su oborili prvu Vladu formiranu nakon demokratskih promjena, a onda i razriješili predsjednika Skupštine koji je, kako su sami govorili, bez greške vodio sjednice i na najbolji način predstavljao poslanike i građane, te unaprijedio i osavremenio rad Parlamenta kao nikada do tada. A ko to radi? Oni koji su pravili spiskove i do prije par mjeseci “na riječima” hapsili i upirali prstom u funkcionere DPS-a. Oni koji su ih nazivali kriminalcima i lopovima. Ali i oni koji su se sa njima razdvojili 1997. godine i, po njihovim riječima, najviše propatili i bili preko 20 godina šikanirani i diskriminisani. Ali i svi oni, svi mi, na kraju krajeva, ako nastavimo da ćutimo i pomirimo se sa položajem građana drugog reda i građana čiji je glas bezvrijedan, koji su nam namijenili", ističe se u saopštenju Demokrata.

Oni sku kazali da su sada stvari sasvim jasne.

"Bile su jasne i prije nekoliko mjeseci. Svakom građaninu u Crnoj Gori je, i bez sjednice bilo čijeg glavnog odbora, potpuno očigledno da je na sceni izdaja njihovih snova o boljem životu i koaliranju sa onima koji će se opet potruditi da, kao tri decenije za nama, samo oni žive bolje, a građani jedva preživljavaju. Zato, svi vi koji osjećate užasnu gorčinu i ljutnju zbog prevare koju su vam priredili – sad je vrijeme da ustanete, izađete iz kuće, pridružite se nama u šetnji i dizanju glasa protiv otimanja slobode. Budi danas u 18h na bulevaru prekoputa Hrama u Podgorici sa svima nama, sa svima onima koji će da brane i odbrane tvoju pobjedu. Pobijedili smo jednom, pobijedićemo opet. I već uspijevamo. Nema vanredne sjednice, iako su je planirali. Nema 49, iako su taj broj projektovali. Sada pokušavaju da zgaze Ustav i Poslovnik i da izvrše nezamislivo pravno nasilje. Neće proći, neće moći. Zato je važno da im to i danas zajedno poručimo", poručile su Demokrate.

Iz te partije dodaju "pustite priče: izaći ćemo onda kad se sve završi".

"To je smiješna i perfidna priča. Sad je vrijeme. Vrijeme da ponosno i prkosno, mirno i dostojanstveno, civilizovano i evropski, kako smo to i 2020. godine činili, masovno ustanemo i odbranimo ono što je ovog puta svetinja: demokratiju i narodnu volju. Tvoj glas. Tvoje želje. Tvoje snove. Tvoju veću platu, veću penziju, naknadu, otpremninu, dječiji dodatak… Zato, ustani, odbrani, pobijedi. Budi dio ljudi koji će moći da svojoj djeci ispričaju da su bili na braniku demokratije i Ustava, koji su imali kičmu i pokazali petlju kad je najpotrebnije. Koji se nijesu dvoumili, koji nijesu kalkulisali. Vidimo se na bulevaru prekoputa Hrama u Podgorici, danas u 18h", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: